Women on Horns

Saxofonist en componist Marike van Dijk heeft een paar van de meest uitgesproken
Horn of Plenty festival

Nederlandse jazzmusici om zich heen verzameld in het Amsterdam Art Orchestra (AmAO). Een vooruitstrevend gezelschap qua muziek én samenstelling, want de band bestaat voornamelijk uit vrouwen. 

Bestel je tickets nu
Datum 8-03
Prijs € 22,50
Locatie Pleinzaal TadP
Women on Horns

TrioToledo + 2

In het voorprogramma staat TrioToledo + 2. Dit is het kersverse kwintet van saxofonist Wies van Toledo: één van de nieuwe, reizende sterren van de Nederlandse jazz.

Met slechts 17 lentes is Wies van Toledo veruit de jongste muzikant die door Marike van Dijk werd benaderd om deel te nemen aan haar nieuwe Big Band het AmAO. Sinds 2023 studeert Wies aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij zich ontwikkelt als één van de grote jazztalenten van Nederland. Op dit conservatorium leerde zij de tevens zeer jonge getalenteerde muzikanten van haar kwintet kennen: Pablo Nicolas Rojo (trompet), Twan Ransijn (drums), Felix Hoezen (piano) en Veerle van der Wal (double bas). Hun optreden bij Horn of Plenty is de officiële première van het kwintet, waar we naar verwachting de komende jaren nog veel van gaan horen.

Amsterdam Art Orchestra

Het AmAO is een recent opgerichte bigband onder leiding van Marike met Europese toppers als Tineke Postma en Jasper Blom, maar ook jongere talenten als Ella Zirina, Wies van Toledo en Suzan Veneman. Het richt zich op het spelen van avontuurlijke en nieuwe bigbandmuziek, voornamelijk gecomponeerd door haar eigen leden. Marike van Dijk richtte de band op met als doel een origineel geluid te creëren en jonge vrouwen in de jazz te ondersteunen. Dit leidde tot een opvallende formatie met een meerderheid van vrouwen.

www.marikevandijk.com

Bestel tickets

Datum 08-03
Tijd 20:15
Locatie Pleinzaal TadP