Willem's Wave

Willem viert Willem!
Heavy, Indiepop, Punk
Bestel tickets
Datum 27-04
Prijs € 10,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Willem's Wave

Willem Twee presenteert Willems Wave: het nieuwste, onvergetelijke koningsdagfestival. Met een gruwelijke line-up van vier verschillende bands wordt de dag koninklijk opgevuld met genres die het dak er gegarandeerd af gaan blazen: (post)punk, garage, postrock, wave en meer komt langs. Verwacht vette, rauwe optredens met gruizige nieuwe gitaaracts. 

13912

Marathon

Het Amsterdams trio Marathon belichaamt topsport op het podium. Hun overvloedige energie barst los, voedt hun groeiende live-reputatie en leidde tot optredens in Paradiso, Popronde, Welcome to the Village en Grauzone, culminerend in een top-10 notering op Noorderslag. Geroemd door KINK en 3voor12 als talenten van 2023, tekende V2 Benelux voor hun debuut-EP (mei 2023), een mijlpaal en een roep om meer. De gedreven twintigers verbeelden de hedendaagse city-angst met een explosieve mix van shoegaze en postpunk. Lennart op drums, Kay als vocale uitlaatklep en Nina op bas maken het onbehaaglijke draaglijk, terwijl Sofie en Victor live de gelaagdheid verrijken.

Mood Bored

Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn.

THAMES

THAMES is een gloednieuwe post-punkband onder leiding van leadzanger en gitarist Merlyn Baartman. Met familiebanden in Suffolk, Engeland, is hij geen onbekende in Britse en Ierse punk- en new wave-invloeden (waaronder The Cure, Fontaines D.C. en IDLES). Hoewel zijn Britse voorgangers een grote inspiratiebron zijn gebleken, realiseerde hij zich pas nadat hij naar Amsterdam verhuisde hoe emotioneel gesloten Britten kunnen zijn. Terwijl hij worstelt met de traagheid van de emancipatie van toxic masculinity and behavior, zorgt THAMES voor een hoge energiemoraliteit in combinatie met een modern post-punkgeluid.

Tuesday Violence

Tuesday Violence is een eigenzinnig, duister, in-your-face, geweldig, energiek, door de jaren zestig beïnvloed garage-punktrio (FFM), opgericht in 2022.

De band is een mix van Deveney (Detax, ex-Garbage Bags), de vrouw achter de explosieve, primitieve drumbeats en tweede zang.

Crystal (Crystal & Runnin 'Wild), de vrouw achter de mysterieuze melodieën op Philicorda-toetsen en krachtige leadzang.

En tot slot Niels, de man verantwoordelijk voor de vuile, vuile fuzzgitaar.

Bestel tickets

Datum 27-04
Tijd 19:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal