Vulvarine + Rites

Be ready for the V!
Heavy, Punk, Rock
Tickets
Datum 22-09
Prijs € 14,00
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal
Vulvarine + Rites

Vulvarock is een unieke term om het geluid van de in Wenen gevestigde band te beschrijven: rauwe punk ontmoet heavy metal en energieke rock ‘n’ roll. De nummers zijn energiek, dramatisch, maar vooral: krachtig. Ze vertellen over feesten, roes en intimidatie. Over geliefden, mythen en magie; over macht en machteloosheid. De muziek van Vulvarine onthult de zwarte, witte en grijze tinten van het leven, terwijl ze het nooit te serieus nemen.

Sinds de release van hun debuutalbum "Unleashed" (2020), toert de band door nationale en internationale clubs en festivalpodia door heel Europa en hebben ze als voorprogramma opgetreden voor bands als Thundermother (SWE), The Baboon Show (SWE), Exciter (CAN) en The Bar Stool Preachers (UK). De nieuwe EP "Witches Brew" komt uit op 20 oktober 2023.

Rites

DIY, 80’s nostalgia, vinyl en snelle gitaren: dat is Rites. Met vier releases inclusief het recent uitgebrachte No Change Without Me en meer dan 120 optredens in binnen- en buitenland op haar naam schuwt de vijfkoppige hardcorepunk formatie niet voor een uitdaging. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers, Dag Nasty en Drug Church komen samen in high energy hardcore met een punkrock twist.


NO CHANGE WITHOUT ME In mei 2023 bracht Rites No Change Without Me uit via Shield Recordings (EU), Engineer Records (UK) en Sell The Heart Records (US). Met deze release verkent Rites nieuwe geluiden, invloeden en structuren.

Bestel tickets

Datum 22-09
Tijd 15:30
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal