TUMULT! x Space is the Place

Fasten your seatbelts voor een opwindende TUMULT!
Jazz, Hedendaags, Elektronisch
Bestel Tickets
Facebook event
Datum 2-06
Prijs €12,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
TUMULT! x Space is the Place

TUMULT! is blij de Amsterdamse organisatie Space is the Place te ontvangen. SITP organiseert sinds een aantal jaren vooruitstrevende concertavonden en festivals op uiteenlopende locaties als het BIMHUIS, Paradiso en de Brakke Grond. Met een focus op jazz en geïmproviseerde muziek en uiteenlopende gelieerde genres en disciplines, zijn de avonden zonder uitzondering enerverend te noemen. Nu trekt SITP het land in. Het kan bijna niet anders dat TUMULT! (een samenwerking tussen Willem Twee jazz/impro en de Willem Twee Studio's) SITP met graagte verwelkomt.

Deze editie:

Orquesta del Tiempo Perdido
Roman Hiele
Giovanni Iacovella
Marieke van de Ven
DJ Rosa & DJ Timpe

ORQUESTA DEL TIEMPO PERDIDO

Orquesta del Tiempo Perdido is het geesteskind van componist/gitarist (en geboren Bosschenaar) Jeroen Kimman. In 2018 verscheen het debuutalbum ‘Stille’ op het label Shhpuma/CleanFeed, met vele juichende recensies tot gevolg. Oorspronkelijk begonnen als home-studio project, werd er daarna al snel een band geformeerd, bestaande uit verschillende bekende gezichten uit de Amsterdamse creative jazz- en improscene. 
Puttend uit zeer uiteenlopende invloeden als jazz, hedendaags gecomponeerde muziek, experimentele pop en allerhande volksmuziek, ontstaat een nauwelijks te beschrijven oorspronkelijk eigen geluid met bizarre orkestraties, waarin afwijkende ritmes over elkaar heen buitelen, melodische oorwurmen zich nestelen, en de humor en nostalgie altijd net onder de oppervlakte lurken.

In 2021 verscheen de veelkleurige opvolger ‘traantjes’ op Astral Spirits (met medewerking van 21 gastmusici), en in juni van dit jaar komt het 3e album ‘Sepk’ alweer uit (wederom op het Shhpuma label).

Michael Moore - altsax, klarinet 
Mark Morse - lapsteel & vocoder 
Floris van Bergeijk - synth 
Koen Nutters - bas 
Onno Govaert - slagwerk 
Jeroen Kimman - gitaar & composities 
Sjeng Schupp – visuals

ROMAN HIELE

Roman Hiele is componist en uitvoerder van elektronische muziek. Hiele heeft verschillende ambient en experimentele muziekstijlen uitgebracht op Belgische labels zoals Stroom, Ultra Eczema, Ekster en zijn eigen imprint Universal Exports. Hiele voert zijn muziek wereldwijd uit en heeft verschillende artist in residences voltooid. Hij heeft samengewerkt met tal van andere muzikanten en deed ook muziek- en geluidsontwerpwerk voor film-, theater- en kunstprojecten.

Hiele zal aan de slag gaan in onze Willem Twee Studio's en het resultaat laten horen tijdens het concert van vanavond.

Roman Hiele - synthesizers, elektronisch

(beeld © Alex Vanhee)

ROMAN HIELE

GIOVANNI IACOVELLA

Giovanni Iacovella is een drummer en improvisator die tussen de werelden van geïmproviseerde en elektro-akoestische muziek zweeft. In zijn solo 'Meaningful Numbers' concentreert hij zich op het gebruik van akoestische drums en resonerende objecten, waarbij hij sonische landschappen creëert met ingewikkelde polyritmische juxtapositie, abstracte drones en hyperkinetische ruis.

Giovanni Iacovella - drums, elektronica

MARIEKE VAN DE VEN

Geïnspireerd door de geluiden die ons omringen, verkent Marieke van de Ven de kruising tussen akoestisch en elektronisch geluid. Binnen de gelaagdheid van veldopnames, abstracte geluiden, interviews en tekst onderzoekt ze de relatie tussen geluid en storytelling. Marieke maakt podcasts, soundwalks, elektro-akoestische muziek en field recordings. In de afgelopen jaren heeft ze een repertoire opgebouwd van verschillende multidisciplinaire samenwerkingen met muzikanten, choreografen, dansers en schrijvers. Haar werk is uitgevoerd in Nederland, België, Canada en de Verenigde Staten.

Marieke van de Ven - veldopnames

 

 

MARIEKE VAN DE VEN

DJ ROSA & DJ TIMPE

De avond wordt muzikaal begeleid en gelijmd door geluidsfanaten DJ Rosa & DJ Timpe.

DJ ROSA & DJ TIMPE

Bestel tickets

Datum
Tijd
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal