Tumult! Hainbach + Genevieve Murphy/Andy Moor + Jessica Ekomane

Onbegrensde electro-akoestische muziek
Muziek, Jazz, Hedendaags, Elektronisch
Tickets
Facebook event
Datum 9-09
Prijs € 17,00
Locatie Toonzaal
Tumult! Hainbach + Genevieve Murphy/Andy Moor + Jessica Ekomane

Willem Twee Studio's + Jazz en Geïmproviseerde muziek steken de koppen bij elkaar voor de nieuwe serie Tumult! Verwacht avonden vol super inspirerende en onbegrensde podiumkunsten waarin elektro-akoestische muziek en improvisatie elkaar omarmen. Verschillende generaties van de meest progressieve muzikanten uit diverse (inter)nationale scenes ontmoeten elkaar op het spannendste muziekpodium van Den Bosch. 

Genevieve Murphy & Andy Moor

De uit Schotland afkomstige Genevieve Murphy is een totaalkunstenares. Met een achtergrond in hedendaagse klassieke muziek en compositie, maakte zij de afgelopen jaren performance en visuele kunst in samenwerking met visual artists, vrije improvisatoren, choreografen en producers en tourde over de hele wereld. Daarnaast bespeelt ze diverse instrumenten, waaronder de doedelzak. 
Al enkele jaren werkt ze samen met gitarist Andy Moor, al bijna 25 jaar bekend als gitarist van de fameuze punkband The Ex. Andy is een veelzijdige muzikant, producer en labeleigenaar die in de jaren 80 furore maakte in de cultband Dog Faced Hermans en vervolgens bijna alle werelddelen bezocht met The Ex. Zijn spel karakteriseert zich door donker, bezwerend, vaak repetitief en rauw spel, waarin hij zijn hele instrument benut

Andy Moor— elektrische gitaar 
Genevieve Murphy — vocals, analoge tape, doedelzak

(foto: ©Cristina Marx)

Genevieve Murphy & Andy Moor

Hainbach

De uit Berlijn afkomstige elektro-akoestische componist en ook bekend als "that guy with the sweaters" Hainbach creëert muziek waarin onderzoek en experiment niet worden geschuwd. Zijn muziek is dan ook zowel diep en meditatief als grillig en uitdagend. Met behulp van arsenaal aan occulte synthesizers, testapparatuur uit de jaren ’50 en taperecorders maakt hij in zijn geïmproviseerde live sets een waanzinnige trip. 
Op zijn YouTube-kanaal waar hij zijn technieken over experimentele muziek deelt heeft hij een grote groep vaste volgers van meer dan 150.000 abonnees. Zijn muziek is uitgebracht op labels als Seil Records, Opal Tapes, SA Recordings en misc.works.
In 2020 bracht Hainbach als eens een bezoek aan de Willem Twee Studios en sindsdien onderhouden we nauw contact vanwege de wederzijdse fascinatie voor zowel oude synthesizers als test en meet apparatuur uit de jaren vijftig. We zijn dan ook enorm blij dat hij op 9 september terug is in Den Bosch. Maar dit keer live op het podium van Willem Twee Toonzaal!

https://www.hainbachmusik.com/
youtube.com/c/hainbach
instagram.com/hainbach101
twitter.com/hainbach101

Jessica Ekomane

De in Berlijn woonachtige Franse geluidskunstenares Jessica Ekomane maakt louterende, fysiek intense performances, waarin verraderlijke ritmes, psychoakoestiek en een dynamisch samenspel van ruis en melodie centraal staan. Ze is geïnteresseerd in individuele perceptie versus collectieve dynamiek, in luisterverwachtingen en de sociale en maatschappelijke contexten die daaraan ten grondslag liggen. Deze avond zal ze het resultaat presenteren wat ze tijdens haar residentie die ze in juni dit jaar deed in de Willem Twee Studios. Deze residentie is tot stand gekomen in samenwerking met het Gaudeamus Festival.

https://jessicaekomane.com/
https://gaudeamus.nl/

Jessica Ekomane

Bestel tickets

Datum 09-09
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal