Tuinsessies: Porcelain ID

Nieuw decor voor reeks intieme zomerconcerten
Pop, Soul
Bestel tickets
Datum 21-07
Prijs € 17,50
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin
Tuinsessies: Porcelain ID

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst deze zomer negen intieme zomerconcerten in de tuin van de Citadel. Tussen 6 en 28 juli 2024 kunnen bezoekers in het weekend neerstrijken op deze unieke, historische locatie in ’s-Hertogenbosch om te genieten van livemuziek in de openlucht. 

Nieuw decor voor reeks intieme zomerconcerten
Voor het vierde jaar op rij bundelen Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst hun krachten en presenteren deze zomer een reeks intieme concerten in de tuin van de Citadel, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. “Deze vijfhoekige schans met Bastions en rondom een brede gracht, is een plaatje op zich”, aldus Ivo Cooymans, hoofd programmering bij Willem Twee muziek en beeldende kunst, die er bijna dagelijks langsfietst. “Hij vormt een prachtig decor voor de concerten die wij dit jaar voor de TUINSESSIES organiseren.”

Meer dan alleen muziek
Bregtje Radstake, hoofd programma bij Theater aan de Parade: “De Citadeltuin is een unieke historische plek, waar je als inwoner niet snel komt. De sfeer sluit mooi aan bij de intimiteit van de concerten. Een uitgelezen kans voor het publiek om te genieten van aanstormend en gevestigd talent, maar ook van de schoonheid van de stad ’s-Hertogenbosch. De citadel ligt bovendien in het hart van het stukje stad dat zich de komende jaren volop gaat ontwikkelen tot de Bossche Stadsdelta.” Ellen Kuijf, hoofd klantenservice bij het BHIC: “We zijn verheugd het publiek van de TUINSESSIES te mogen verwelkomen in de tuin van onze prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, de Citadel. De intieme sfeer, de historische entourage en de kwaliteit van het programma zullen zeker bijdragen aan het luistergenot. Wij heten iedereen deze zomer van harte welkom!”

Eerste bevestigde namen
De reeks concerten wordt op zaterdag 6 juli afgetrapt door de Nederlandse singer-songwriter Remme. Geïnspireerd door Harry Styles, Jeff Buckley en Frank Ocean schrijft hij krachtige, zorgvuldig uitgewerkte popsongs. De Amsterdamse singer-songwriter Lorrèn op zaterdag 13 juli staat bekend om haar eigentijdse popmuziek en invloeden uit de soulmuziek van de jaren '60 en '70. En de jonge Vlaamse-Rwandese artiest Porcelain id brengt op zondag 21 juli unieke, soulvolle popsongs met persoonlijke teksten over identiteit, gender en racisme. Het volledige programma van de TUINSESSIES 2024 wordt op donderdag 30 mei a.s. bekendgemaakt. 

De TUINSESSIES vinden van 6 tot en met 28 juli plaats in de Citadeltuin. Op maandag 3 juni om 10:00 uur start de kaartverkoop. Ga voor meer informatie naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.

Porcelain id is het pseudoniem waaronder Hubert Tuyishime (zij/hen) sinds 2020 unieke soulvolle popsongs uitbrengt. Ze hebben zich de afgelopen jaren ontpopt als een van de meest veelbelovende talenten van de Belgische scene. 

De poëtische liedjes van Porcelain id bevatten zowel klassieke pop als lofi-elektronics, maar klinken altijd kwetsbaar, oprecht en authentiek. Hun debuutalbum ‘Bibi:1’ – geïnspireerd op hun verhuis van een rustig dorp naar de grote stad – verscheen op 16 februari 2024. 

Citadel: een zeventiende-eeuwse dwangburcht

Het concert van Remme vindt plaats in de tuin van de Citadel, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is: een prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht. Het is een unieke historische plek, waar je als inwoner van ‘s-Hertogenbosch misschien niet snel komt. De intieme sfeer, de historische entourage en het optreden zorgen voor het ultieme luistergenot. 

 

www.porcelain-id.bandcamo.com

Bestel tickets

Datum 21-07
Tijd 16:00
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin