Tuinsessies: Gaidaa

Inclusief museumbezoek tussen 18.00 en 19.30
Bestel tickets
Datum 2-07
Prijs € 22,50
Locatie Museumtuin
Tuinsessies: Gaidaa

Gaidaa

Gaidaa is de jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop en zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars, enorm hard aan de weg timmert. Via de meest pure R&B-vorm, onderbroken door akoestische muziek, bereikt ze soul.

Opgegroeid tussen Nederland en Soedan, voelde ze zich meteen aangetrokken tot muziek. Haar vader trad op met een populaire Soedanese groep, te vergelijken met een politieke versie van One Direction. In die tijd ontdekte ze artiesten als Lauryn Hill en India Arie en begon met het spelen van een aantal instrumenten. Zo begon ze met het posten van covers op sociale media.

Naas haar album ‘Overture’, waarmee ze een miljoen streams bereikte, heeft ze nog een paar singles uitgebracht zoals ‘COLORS Live in New York’, ‘LET ME - a Colors encore’ en ‘Faling Higher’. Volgens Gaidaa is soul niet alleen lief, blij of verdrietig, maar is het echt. Het heeft een echte kwetsbaarheid met verschillende lagen. “Iemand je ziel laten zien, is alles laten zien.”

Bestel tickets

Datum 02-07
Tijd 20:00
Locatie Museumtuin