Tuinsessies: Friday

Nieuw decor voor reeks intieme zomerconcerten
Pop
Bestel tickets
Datum 20-07
Prijs € 17,50
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin
Tuinsessies: Friday

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst deze zomer negen intieme zomerconcerten in de tuin van de Citadel. Tussen 6 en 28 juli 2024 kunnen bezoekers in het weekend neerstrijken op deze unieke, historische locatie in ’s-Hertogenbosch om te genieten van livemuziek in de openlucht. 

Nieuw decor voor reeks intieme zomerconcerten
Voor het vierde jaar op rij bundelen Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst hun krachten en presenteren deze zomer een reeks intieme concerten in de tuin van de Citadel, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. “Deze vijfhoekige schans met Bastions en rondom een brede gracht, is een plaatje op zich”, aldus Ivo Cooymans, hoofd programmering bij Willem Twee muziek en beeldende kunst, die er bijna dagelijks langsfietst. “Hij vormt een prachtig decor voor de concerten die wij dit jaar voor de TUINSESSIES organiseren.”

Meer dan alleen muziek
Bregtje Radstake, hoofd programma bij Theater aan de Parade: “De Citadeltuin is een unieke historische plek, waar je als inwoner niet snel komt. De sfeer sluit mooi aan bij de intimiteit van de concerten. Een uitgelezen kans voor het publiek om te genieten van aanstormend en gevestigd talent, maar ook van de schoonheid van de stad ’s-Hertogenbosch. De citadel ligt bovendien in het hart van het stukje stad dat zich de komende jaren volop gaat ontwikkelen tot de Bossche Stadsdelta.” Ellen Kuijf, hoofd klantenservice bij het BHIC: “We zijn verheugd het publiek van de TUINSESSIES te mogen verwelkomen in de tuin van onze prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, de Citadel. De intieme sfeer, de historische entourage en de kwaliteit van het programma zullen zeker bijdragen aan het luistergenot. Wij heten iedereen deze zomer van harte welkom!”

Eerste bevestigde namen
De reeks concerten wordt op zaterdag 6 juli afgetrapt door de Nederlandse singer-songwriter Remme. Geïnspireerd door Harry Styles, Jeff Buckley en Frank Ocean schrijft hij krachtige, zorgvuldig uitgewerkte popsongs. De Amsterdamse singer-songwriter Lorrèn op zaterdag 13 juli staat bekend om haar eigentijdse popmuziek en invloeden uit de soulmuziek van de jaren '60 en '70. En de jonge Vlaamse-Rwandese artiest Porcelain id brengt op zondag 21 juli unieke, soulvolle popsongs met persoonlijke teksten over identiteit, gender en racisme. Het volledige programma van de TUINSESSIES 2024 wordt op donderdag 30 mei a.s. bekendgemaakt. 

De TUINSESSIES vinden van 6 tot en met 28 juli plaats in de Citadeltuin. Op maandag 3 juni om 10:00 uur start de kaartverkoop. Ga voor meer informatie naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.

 

“Thank God It’s Friday” is niet alleen het motto, maar ook de levenswijze van beste vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen. De band staat in het teken van muziek, vrijheid, maar bovenal van hun vriendschap.

De vrienden omschrijven hun chemie als yin & yang. Samen perfect in balans. Quinten is de donkere kant die graag de diepte in gaat en houdt van de zwaardere, diepere lagen des levens. Koen is de lichtere kant die graag vooruit wil en zorgt voor de vrolijke energie flow in hun muziek. 

En of ze nou als duo, gewapend met een gitaar in de hand of met hun zeskoppige band op het podium staan, hun muziek ga je voelen. Want FRIDAY weet, na jaren van samen meters maken, als geen ander hoe ze een feestje op het podium moeten bouwen. 

Over Friday 
Koen en Quinten ontmoeten elkaar in 2010 tijdens het eerste jaar van hun opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Het is broederliefde op het eerste gezicht. Er is niet alleen muzikaal, maar ook zakelijk een klik. En bang om samen risico’s te nemen zijn de vrienden niet. Tijdens hun studie start het duo, midden in de crisistijd, een eigen onderneming in de eventbranche. Overdag samen beuken op kantoor en ’s avonds samen knallen met hun bands op podia van bedrijfsfeesten in binnen én buitenland. Daarnaast schreven ze muziek voor commercials en andere artiesten in binnen en buitenland.

Wat nog ontbrak was eigen muziek en n 2020 was het tijd voor hun eerste echte eigen single “21”. Deze track werd gelijk Topsong bij Radio 2 en vanaf hier was er geen weg terug. Na een succesvol eerste album met inmiddels al meer dan 10 miljoen streams op Spotify zijn ze nu klaar voor hun nieuwe muzikale koers. 

De vrienden geloven dat de wereld maakbaar is. Midden in de crisistijd een evenementenbureau starten of er met een nieuwe band samen voor gaan tijdens een pandemie. Aint no mountain high enough. Gewoon doen. En zo wordt FRIDAY geboren. 

Geinspireerd door The War on Drugs, Harry Styles, Jungle en de eerdere platen van Coldplay hebben ze een jaar vrij genomen om hun nieuwe sound te vinden, en die hebben ze gevonden. En ze kunnen niet wachten om deze sound aan de wereld te laten horen!

Bestel tickets

Datum 20-07
Tijd 19:30
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin