Tuinsessies: Songs in the Citadel

Nieuw decor voor reeks intieme concerten
Bestel tickets
Datum 28-07
Prijs € 25,00
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin
Tuinsessies: Songs in the Citadel

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst deze zomer negen intieme zomerconcerten in de tuin van de Citadel. Tussen 6 en 28 juli 2024 kunnen bezoekers in het weekend neerstrijken op deze unieke, historische locatie in ’s-Hertogenbosch om te genieten van livemuziek in de openlucht. 

Nieuw decor voor reeks intieme zomerconcerten
Voor het vierde jaar op rij bundelen Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst hun krachten en presenteren deze zomer een reeks intieme concerten in de tuin van de Citadel, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. “Deze vijfhoekige schans met Bastions en rondom een brede gracht, is een plaatje op zich”, aldus Ivo Cooymans, hoofd programmering bij Willem Twee muziek en beeldende kunst, die er bijna dagelijks langsfietst. “Hij vormt een prachtig decor voor de concerten die wij dit jaar voor de TUINSESSIES organiseren.”

Meer dan alleen muziek
Bregtje Radstake, hoofd programma bij Theater aan de Parade: “De Citadeltuin is een unieke historische plek, waar je als inwoner niet snel komt. De sfeer sluit mooi aan bij de intimiteit van de concerten. Een uitgelezen kans voor het publiek om te genieten van aanstormend en gevestigd talent, maar ook van de schoonheid van de stad ’s-Hertogenbosch. De citadel ligt bovendien in het hart van het stukje stad dat zich de komende jaren volop gaat ontwikkelen tot de Bossche Stadsdelta.” Ellen Kuijf, hoofd klantenservice bij het BHIC: “We zijn verheugd het publiek van de TUINSESSIES te mogen verwelkomen in de tuin van onze prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, de Citadel. De intieme sfeer, de historische entourage en de kwaliteit van het programma zullen zeker bijdragen aan het luistergenot. Wij heten iedereen deze zomer van harte welkom!”

De TUINSESSIES vinden van 6 tot en met 28 juli plaats in de Citadeltuin. Op maandag 3 juni om 10:00 uur start de kaartverkoop. Ga voor meer informatie naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) organiseert in 2024 de 57e editie van de wedstrijd waarin klassieke zang centraal staat. Het IVC is een competitie voor jonge talentvolle zangers. De organisatie streeft ernaar om elke deelnemer – ook degenen die niet winnen – een waardevolle ervaring te geven die als aanmoediging voor de toekomst dient. Ook de Tuinsessies vormen hiervoor een perfect podium. Zondag 28 juli zorgt het IVC voor een feestelijk stemgeluid in de openlucht. Vocaal toptalent wordt uitgenodigd voor een recital onder de noemer Songs in de Citadel. Zomers gezang om bij weg te dromen of om op aangename wijze klaarwakker van te worden.

Bestel tickets

Datum 28-07
Tijd 16:00
Locatie De Citadel
Zaal Citadeltuin