Tim Vantol

Pop

22 Mei zal het nieuwe album van Tim Vantol "Better Days" uitkomen.

Tickets
Datum 24-03
Prijs € 15,00
Locatie Poppodium

Over Tim Vantol

Het lijkt alsof je deze nummers al heel je leven kent. Maar als je de Nederlander persoonlijk wilt bezoeken, kom je al snel op moeilijker terrein. Hij woont aan de voet van de Alpen in het Duitse Berchtesgaden, zo'n 800 meter boven zeeniveau en een wereld ver van het hectische stadsleven. Het is "next level Bavaria", zoals de zanger het noemt. Afgelopen winter werd hij verwelkomd door drie meter sneeuw voor zijn voordeur, maar Tim Vantol voelt zich er desondanks helemaal thuis. Dat hoor je terug in zijn muziek, en misschien hebben zijn vriendelijke Beierse buren daar wel iets mee te maken.

Ook de muziek op "Better Days" is "next level". Het is de laatste in een reeks parels die de Nederlander de afgelopen elf jaar voor zijn toegewijde fans heeft geregen. Toch is de nieuwe plaat zeker het meest persoonlijke werk van de muzikant tot nu toe. "Mijn liedjes zijn altijd geschreven vanuit mijn eigen perspectief, maar tegelijkertijd wil ik dat ze zo open mogelijk zijn", zegt hij. En zeker genoeg, opener "No More" bevat meteen een van die typische Tim-Vantol-lijnen. "Brand new directions are waiting for you," zingt hij met die kenmerkende stem die klinkt alsof hij je ziel tatoeëert.

Tim Vantol's stem, vergis je niet, klinkt altijd alsof hij 'all in' is. Als de welwillende leider van een goedaardige straatbende of de laatste verantwoordelijke man in deze krankzinnige wereld. Het klinkt alsof socialisme zou werken met jongens zoals hij. Het is rauw, maar rauw zoals de wol in je favoriete trui in plaats van schuurpapier-rauw. En het is opwindend - op maat gemaakt voor zijn muziek met zijn onstuitbare energie. "Wees dankbaar voor je vrienden en familie, en zorg ervoor dat je ze dat laat weten", is de manier waarop "Tell Them" het graag verwoordt. Niets in dit leven kan als vanzelfsprekend worden beschouwd, dus is het des te belangrijker om elke positieve gedachte die je kunt opbrengen te uiten. "Ik heb nooit wat je noemt een bucketlist gehad, bekent Tim Vantol. "Maar ik heb het gevoel dat ik toch al heel wat hokjes heb afgevinkt. Vanaf nu is alles een bonus." In zijn geval is dat geen vaag esoterisch inzicht dat je krijgt door een overdosis gelukskoekjes, maar een zwaarbevochten filosofie. "Ik vecht al jaren tegen mijn demonen", zegt de zanger. "Lange tijd dacht ik dat het gewoon was zoals ik was, maar ik bleef gedachten houden die mensen niet zouden moeten hebben. Het ging zo ver dat ik er op een gegeven moment zelfs over dacht om helemaal met muziek te stoppen. Op het podium was ik nog steeds de spontane vrolijke jongen, en op die momenten deed ik ook niet alsof. Maar buiten het podium voelde het alsof ik opgeslokt werd door een gat."

 

Instagram Tim Vantol

Facebook Tim Vantol

 

Bestel tickets

Datum 24-03
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal