The Great Communicators + Paperday

Indiepop

Nonchalant, zwoel, meeslepend, luchtig en uplifting. Dit is de Amsterdams/Haagse indie band The Great Communicators. In 2014 begon de band met de goed ontvangen debuut-EP ‘Bide your time’ en een knetterende Popronde.
 

Tickets
Facebook event
Datum 4-03
Prijs € 8,00
Locatie Poppodium

Over The Great Communicators

Als in 2016 het debuutalbum 'Lucky Horse' verschijnt doen ze in no-time alle bekende poppodia aan; Noorderslag, Down The Rabbit Hole en in de Ziggodome als supportact van Kensington. 3FMSerious Talent pikt ze op en zo zijn ze ineens te zien bij DWDD.

Tot de ronkende machine plots krakend tot stilstand komt, vocaliste Gaia Slotboom ermee stopt en het de frontman Arend Dijkstra door een writersblock niet lukt om snel met nieuw materiaal te komen. Het zijn vier lange jaren geweest maar toen begon een doorstart met zangeres Linda van Leeuwen (o.a. Bombay, Blaudzun, Thijs Boontjes), nieuwe songs en een nieuwe, strakke sound. Op het aanstaande album ‘The Endless Haze’ is een onverwoestbare band te horen, een groep die zichzelf heeft ontdaan van al zijn kwelgeesten en zich sterker voelt dan ooit.

Datum 04-03
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal

Over Paperday

Paperday werd opgericht door Thijs en Danny die elkaar kenden uit de hun vorige band Gifter, beiden op zang en gitaar. De twee bleven samen schrijven en het werd al snel duidelijk dat er een nieuw project in de lucht hing. No-nonsense catchy songs waren het credo, en er moest gauw een ritmesectie komen.

Drummer Daan kwam er via een gezamenlijke vriend bij en Paperday was geboren. De eerste shows werden gespeeld, en dagen in de studio werden geboekt. Na wat veranderingen in de lineup kwam Milan het drietal definitief op basgitaar versterken en zag de huidige formatie het daglicht. Of nou, daglicht... de Donkere Dagen van vroeg 2021 waren aangebroken, en de nationale pauzeknop werd ingedrukt. Er werd vooral veel samen geschreven en gerepeteerd - en er werden een hoop bordspellen en online rpg’s gespeeld.

Maar ook dat gaat vervelen en Paperday besloot in hun oefenstudio met hulp van vrienden de live registratie Remote Work (release 21 oktober 2021) op te nemen. Het resultaat laat de band in topvorm zien, met een hoop nieuwe liedjes op zak die fans van bands als The Vaccines, Blur en The Strokes zeker zullen waarderen.

Facebook
Instagram