The Ex + Brader Musiki

Punk's not Dead!
Heavy, Noisy Post-punk, Vrij spel
Tickets
Facebook event
Datum 3-03
Prijs € 18,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
The Ex + Brader Musiki

The Ex

45 Jaar bestaan de Noord-Hollandse punkers van The Ex. Versleten? Geen sprake van. De stof moest er misschien wat vanaf worden geklopt na een lange Corona-pauze, maar zoals altijd speelt The Ex vol energie, vernieuwingsdrift en een eindeloze zucht naar avontuur.

Ze staan bekend om hun dwarse en hoekige ritmes die met grote regelmaat dansbaar zijn. Juist dankzij atonale, scheurende gitaarpartijen voel je tijdens concerthoogtepunten de menselijkheid, de oerkracht van het muziek willen maken en de schoonheid van muziekbelevening. The Ex is hierin ook maatschappijkritisch, wars van individualisme, wat je ook terughoort in de teksten. Ze werkten in de afgelopen decennia samen met de meest waanzinnige, eigengereide muzikanten uit alle hoeken. Denk aan Thurston Moore, Getatchew Mekuria, Tom Cora, Han Bennink en Konono No.1: als er ergens een gemene deler is, dan toch wel de eigenzinnigheid.

The Ex is in 1979 geboren uit de punkexplosie, toen alles nog mogelijk was, en nog steeds slaagt de band erin zowel nieuwsgierigheid als bevlogenheid te behouden. Met gitaren, bas, drums en stem als uitgangspunt is The Ex tot op de dag van vandaag onontdekte gebieden muzikaal blijven verkennen.

Terrie Hessels – gitaar | Arnold de Boer – zang, gitaar | Andy Moor –gitaar | Katherina Bornefeld – drums, zang

Voorprogramma: TBA
Foto: ©Maarten Mooijman

Brader Mûsikî

Brader Mûsikî (1958) komt uit het dorp Mûsika in Turkije. Muziek maken is zijn professie, acteren en schilderen zijn hobby.  Zijn vader maakte traditionele Koerdische muziek. De jonge Brader ruilde ooit zijn schoenen voor een fluit, hij wilde zo graag muziek maken.

In 1986 vluchtte hij naar Nederland en vestigde zich in Arnhem. In 2005 keerde hij als gevierd muzikant een keer terug naar zijn geboortegrond, maar moest wel 24 uur in een cel doorbrengen. Hij werd vrijgelaten omdat hij de Nederlandse nationaliteit had.

Concerten van Brader zijn betoverend. Hij speelt de saz en zingt op zo'n hartgrondige wijze dat de klanken, melodieën, ritmes, teksten, maar vooral zijn oprechtheid keihard binnenkomt. 

Bestel tickets

Datum 03-03
Tijd 15:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal