Stranger than Paranoia

Het altijd avontuurlijke en urgente Stranger than Paranoia Festival
Muziek, Jazz
Tickets
Facebook event
Datum 23-12
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal
Stranger than Paranoia

Voor de dertigste keer organiseert saxofonist Paul van Kemenade het altijd avontuurlijke en urgente Stranger than Paranoia Festival. In de Toonzaal treedt hij op met zijn illustere 'classic' Quintet en verwelkomen we het zinderende Echoes of Zoo uit België.

Paul van Kemenade 'classic' Quintet

Dit energieke quintet speelde al honderden concerten over de hele wereld en combineren hun muziek met totaal verschillende muziekdisciplines en culturen. Ze gingen de interactie aan met blaas- en brassbands, popbands en symfonische orkesten en Van Kemenade heeft een langdurige relatie met de Zuid-Afrikaanse muzikanten Feya Faku, Louis Mhlanga, Sydney Mnisi en Sonti Mndebele.

Tegenwoordig hebben de bandleden hun internationale carrière maar zo nu en dan komt het kwintet samen voor speciale gelegenheden. Als ze dat doen, genieten ze van elkaars muzikaliteit en spelen ze meestal de originele composities van de leider. Van Kemenade ontving in 2007 een Koninklijke onderscheiding en in 1999 de Boy Edgar Prijs, de nationale oeuvreprijs voor jazzmusici voor hun bijdrage aan de jazz. Van Kemenades cd ‘Close Enough’ is bekroond met 5 sterren in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Downbeat.

Paul van Kemenade - altsaxofoon, Jeroen van Vliet - piano, Pieter Bast - drums, Eric van der Westen - contrabas, Louk Boudesteijn - trombone

 

Echoes of Zoo

Doordrenkt met een eclectische reeks Westerse, Oosterse en Afrikaanse invloeden laat Echoes of
Zoo de psychedelische en energetische jazz in alle vrijheid door de straten zwermen – net zoals een
wild dier dat net uit zijn kooi stapte en je plots recht in de ogen kijkt. De ontmoeting is direct, de
grenzen vallen weg, de energie en adrenaline gieren stevig door.
De band duikt diep in de muzikale smeltkroezen die ‘s werelds grootste steden vandaag zijn.

Nathan Daems - saxofoon, percussie, Bart Vervaeck - elektrische gitaar, Lieven Van Pée - elektrische bas, Falk Schrauwen - drums

Bestel tickets

Datum 23-12
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal