Straf + Rommelhond

Straf Viert Feest!
Roots
Tickets
Facebook event
Datum 7-04
Prijs € 10,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Straf + Rommelhond

Presentatie album “Zeppelin!” + gasten

Straf nodigt jullie uit voor de presentatie van hun nieuwste album: “Zeppelin!”. 

En met de openingstrack valt Straf meteen met de deur in huis. Tegen een muzikale achtergrond die doet denken aan een dronkenmans-arrangement van een jaren ’30 dansorkest schreeuwt de protagonist om ‘t hardst dat er niets aan de hand is. Maar de luisteraar weet meteen: hier is van álles aan de hand. 

Op de plaat Zeppelin! neemt de Brabantse band Straf je mee naar het leven op de gesloten afdeling. In een reeks muzikale portretten komen de bewoners voorbij. De zonderlingen. De onaangepasten. De alcoholisten. De psychopaten. Stap voor stap leert de luisteraar ze kennen en vertellen ze wat hen beweegt. Met als rode draad die het verhaal aan elkaar rijgt Het Ontsnappingsplan! Want laten we eerlijk zijn: in zijn eigen wereld kan zelfs de grootste gek prima uitleggen dat de rest van de wereld volslagen krankjorum is. En eerlijk gezegd, daar heeft-ie vaak best een punt… 

Op Zeppelin! speelt het Brabantse Straf nummers uit de gelijknamige muzikale theatervoorstelling. De band schreef, regisseerde en produceerde deze voorstelling en de bijbehorende muziek in een periode van drie jaar. Daarbij werd vooral geput uit ervaringen, ontmoetingen en observaties van de band zelf. Muzikaal werd inspiratie gevonden in de meest uiteenlopende bronnen. Van blues tot big band, van beatbandjes tot Balkan. Maar altijd met de geheel eigen sound van Straf, die klinkt als de Bremer stadsmuzikanten die van de keldertrap lazeren. 

Zeppelin! werd in twee sessies opgenomen in Studio Wild Verband en geproduceerd door BJ Baartmans, die zijn sporen meer dan ruimschoots heeft verdiend als muzikant, producer en allround muzikaal genie. Met deze alleskunner heeft Straf een partner in crime gevonden die begrijpt hoe hij de organische straffe sound moet vangen…én weer moet bevrijden. 

Straf bracht eerder twee EP's (Zinkend Schip en Vraatzucht) en één album (Pompen of verzuipen) uit.En nu dus het nieuwste album Zeppelin! op CD, vinyl en de bekende digitale platforms. 

Overal waar Straf komt danst jong en oud mee, met een lach en een traan. Gaan de daken eraf, worden tenten omver geblazen, en worden zalen plat gespeeld. Leve het leven! Leve Straf !

De avond sluiten we feestelijk af met een Discofeest met Dj Zenn

RommelHond

Krijg nou wat, Crappydog nederlandstalig? Muziek uit het hart, recht voor zn raap, maar ook intiem en acoustisch. Al stampend, zwetend en kreunend improviseren de heren zich er doorheen. Deze muziek beluister je niet maar onderga je. Vol op het kippevel en onvergelijkbaar. rommel- & rammelfolk op viool, contrabas, banjo, bandoneon, gitaar en voetdrum.

Bestel tickets

Datum 07-04
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal