Stadscomponist 's-Hertogenbosch: Bart van Dongen

Stadscomponist van 's-Hertogenbosch
Jazz, Hedendaags

Bart van Dongen (1959), componist, musicus en conceptueel kunstenaar behoort tot de meest actieve en begeesterde podiumkunstenaars van Den Bosch en omstreken. 

Tickets
Facebook event
Datum 19-05
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Stadscomponist 's-Hertogenbosch:  Bart van Dongen

Hij won in 2007 de tweejaarlijkse Brouwerij Cultuurprijs voor de stad 's-Hertogenbosch. Uit het juryrapport: 'Een constante in zijn werk is dat compositie, improvisatie en concept altijd een drie-eenheid zijn. [...] De handeling ter plekke vormt daarmee een belangrijk onderdeel van zijn kunst.' Bart van Dongen is initiatiefnemer van diverse projecten, die alle één ding gemeen hebben: een zoektocht naar nieuwe muziek of op z'n minst nieuwe klanken. Hij sluit niets uit en wijst niets af; ogenschijnlijk tegengestelde krachten weet hij met elkaar te verbinden en aan te moedigen. 

Op dit moment is Bart van Dongen stadscomponist ’s-Hertogenbosch, aan het toeren door Nederland met de muziektheatervoorstelling Wim Klein, de laatste menselijke computer (Jan van de Berg en VLEK), krijgt de voorstelling Eldorado - die onder zijn muzikale leiding staat - een reprise eind mei en begin juni in Gemert-Bakel en heeft Van Dongen samen met contrabassist Gonçalo Almeida in april een residentie en concerten in Portugal.

Fie Schouten en Edward Chapel
Met zowel Fie Schouten als Edward Capel vormt Van Dongen een duo waarin compositie en improvisatie een gelijkwaardige rol spelen. Op deze avond gaat Van Dongen een o.a. aantal van zijn maandstukken spelen. Elke maand wordt er een compositie geplaatst in De Bossche Omroep en op de site van Stadscomponist ’s-Hertogenbosch https://www.stadscomponist-sh.nl zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Om de beide duo’s te presenteren spelen beiden een of meerdere composities uit het eigen repertoire. Speciaal voor deze avond schrijft Bart van Dongen een compositie voor Eb klarinet, basklarinet en harmonium.

Bart van Dongen: piano, harmonium, synth
Fie Schouten: basklarinet
Edward Capel: saxofoon

Meer informatie vindt u op  www.bartvandongen.com  

Foto: © Klankgat/Ronald Rijken

Bestel tickets

Datum 19-05
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal