SOLO: Jeroen van Vliet + Gersom Raams + Giuseppe Doronzo

Jazz

Soloconcerten door jazzmuzikanten zijn misschien wel het spannendst.

 

Tickets
Datum 4-03
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal

Soloconcerten door jazzmuzikanten zijn misschien wel het spannendst. Voor muzikant én publiek. Zij zullen zich volledig bloot moeten geven in het moment zelf, zonder zich te kunnen schuilen achter een podiumgenoot. In deze nieuwe serie nodigen we vooraanstaande en talentvolle muzikanten uit de jazz- en geïmproviseerde muziek uit om een soloperformance te geven. Vanavond de gelauwerde pianist Jeroen van Vliet (winnaar Boy Edgar Prijs 2014), de talentvolle gitarist Gersom Raams en baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo uit Italië.

Jeroen van Vliet (piano)

Al decennia behoort de Brabantse Jeroen van Vliet tot de top van Nederland en speelde hij honderden keren met muzikanten als Eric Vloeimans, Mete Erker en Eric van der Westen. Jeroen maakte twee goed ontvangen solo cd's, die schitteren door zijn kenmerkende lyriek, bedachtzaam gespeelde noten en emotionele lading.

Website Jeroen van Vliet

 

Gersom Raams (gitaar, effecten)

Met een mooie debuutplaat in 2013 van zijn ensemble SWAMB (met oa Niels Broos en Morris Kliphuis), verbaasde deze Brabantse gitarist door zijn eclectische smaak en spel: blues en funk bleken zich prima te mengen met donkere melancholie en elektronische grooves. Sindsdien is Gersom actief in tal van andere bandjes op het gebied van pop, hiphop en jazz. Weinigen weten dat hij al vele jaren broedt op een solo-uitvoering, met grote focus op de klankmogelijkheden van de gitaar en effecten.

Website Gersom Raam

 

Giusseppe Doronzo (baritonsaxofoon)

De in Amsterdam woonachtige Giusseppe Doronzo kan enerzijds met introspectief, bijna hypnotiserend spel, volledig naar binnengekeerd spelen, met schitterende resultaten. En anderzijds heeft hij een naar buiten gekeerde blik, altijd op zoek naar nieuwe culturen, nieuwe instrumenten ook, en muzikanten en andere kunstenaars die hem verrijken. Giusseppe heeft een fantasierijke geest, maakte met regelmaat filmmuziek en speelde over de hele wereld, van China tot Iran tot Slovenië.

Website Giusseppe Doronzo

 

Bestel tickets

Datum 04-03
Tijd 20:15
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal