SOLO! / DUO! Wolfert Brederode / Diamanda Dramm

Met groot gevoel voor lyriek en schoonheid
Muziek, Jazz

 

 

Tickets
Facebook event
Datum 14-10
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal
SOLO! / DUO! Wolfert Brederode / Diamanda Dramm

We houden van solo- en duo concerten in de Toonzaal. In de mooie akoestiek van de Toonzaal komt transparant solowerk en uitgeklede interactie uitstekend tot zijn recht. Daarom presenteren we SOLO!/ DUO! waarin twee voorname creatieve muzikanten eerst solo zullen spelen en als afsluiting een duet. Op het program twee bijzondere muzikanten met uiteenlopende achtergronden, maar beiden met groot gevoel voor lyriek en schoonheid.

 

Diamanda Dramm

Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam en groeide op tussen de leidende figuren van de Nederlandse klassieke, avant-garde en improvisatiescene. Op haar dertiende bracht ze 'Raadsels' van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw voor de opening van het Holland Festival 2005 en trad sindsdien internationaal op als solist, kamermuziekspeler en bandlid. In april 2018 won Diamanda de Dutch Classical Talent Tour & Award, de eerste strijkerssolist ooit. Bij haar afstuderen ontving ze de John Cage Award voor haar bijdrage aan nieuwe muziek. Diamanda behaalde haar Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Vera Beths. In maart 2020 riep NRC Handelsblad Diamanda uit tot een van de 101 talenten voor het komende decennium.

Diamanda Dramm

Wolfert Brederode

Pianist Wolfert Brederode is een van de meest vooraanstaande en authentieke musici van zijn generatie. Een verfijnde en gefocuste toets, zorg voor natuurlijke flow, openheid voor alle soorten muziek en zijn niet aflatende zoektocht naar nieuwe horizonten zijn kenmerkende kenmerken van zijn muziek.

Hij debuteerde met ensembles als het Wolfert Brederode Trio & Quintet, de Susanne Abbuehl Group en later met o.a. Wolfert Brederode Quartet, Duo Lijbaart/Brederode, ‘April’ en het Yuri Honing Acoustic Quartet. Hij werkte samen met artiesten als David Liebman, Arve Henriksen, Mark Feldman, Ernst Reijseger, Ack van Rooyen, Eric Vloeimans, Cristina Branco en Amsterdam Sinfonietta.

Beeld © Gemma Kessels

Wolfert Brederode

Bestel tickets

Datum 14-10
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal

Meer Jazz