SOLO! / DUO! Reinier Baas / Fuensanta Mendez

Vindingrijke, authentieke en talentvolle jazzmuzikanten
Muziek, Jazz
Tickets
Datum 13-01
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal
SOLO! / DUO! Reinier Baas / Fuensanta Mendez

We houden van solo- en duo concerten in de Toonzaal. In de mooie akoestiek komen transparant solowerk en uitgeklede interactie uitstekend tot zijn recht. Daarom presenteren we SOLO!/ DUO! waarin twee voorname creatieve muzikanten eerst solo zullen spelen en als afsluiting een duet. Op het programma twee uitermate talentvolle muzikanten, woonachtig in Amsterdam, die nationaal en internationaal immer aan bekendheid winnen. Ze behoren tot de meest vindingrijke, authentieke en talentvolle jazzmuzikanten van Nederland. Vanavond spelen ze zowel solo als duo.

Reinier Baas

Reinier Baas (1985) is een Nederlandse gitarist, componist en artiest met een eigenzinnig oeuvre.
Zijn laatste platen zijn onder meer 'Mokum In Hi-Fi' (2019), met een vaste medewerker Ben van Gelder, en 'Smash Hits' (2018), met van Gelder en het Grammy-winnende Metropole Orkest. Zijn veelgeprezen 'meestal instrumentale opera' uit 2016, getiteld 'Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix', en zijn plaat 'Mostly Improvised Instrumental Indie Music' uit 2012 leverden hem allebei een Edison op.

Hij onderscheidt zich door een uitmuntende techniek, veel gevoel voor lyriek, humor en een herkenbare, stijlvaste benadering. Momenteel is Baas lid van onder meer Benjamin Hermans punk/jazzgroep Bughouse en Ben van Gelder trio ft. Han Bennink. Als componist schreef hij werken voor het Pynarello Symphony Orchestra, het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, evenals opdrachten voor het North Sea Jazz Festival, het Koninklijk Concertgebouw, het Bimhuis en November Music.  Baas is docent aan het Conservatorium van Amsterdam en Siena Jazz University.

Fuensanta Mendez

Zangeres, bassiste en componiste Fuensanta Méndez is geboren en getogen in het waterbos van Veracruz (Mexico) in een artistieke familie. Ze groeide op tussen traditionele Latijns-Amerikaanse en hedendaagse Europese muziek, dans, theater en boeken. Op haar dertiende besloot ze zangeres te worden en begon ze jazz te studeren en uit te voeren, op haar vijftiende begon ze poëzie te schrijven. Méndez verhuisde naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2019 summa cum laude afstudeerde. Ze debuteerde met haar composities tijdens het Princess Christina Jazz Concours in 2016 en behaalde de 1e plaats. Sindsdien trad ze op in heel Europa en Mexico als soloartiest, bandleider en sidewoman in verschillende situaties met betrekking tot geïmproviseerde muziek. Ze is doorgebroken met haar indrukwekkende 'Ensamble Grande': een hoogst originele band waarin waarin culturen en vooral sterke persoonlijkheden samenkomen. 

Bestel tickets

Datum 13-01
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal