SNACKBAR the Ambassador

smakelijke tracks voor de lekkere trek
Beeldende kunst, Hedendaags
Gratis
Datum 5-03
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte
SNACKBAR the Ambassador

Zondag 5 maart, 14.00 uur

SNACKBAR the Ambassador is het alter ego van multidisciplinair beeldend kunstenaar, muzikant en radiopresentator Matthias König. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een zeer explosief mengsel van gedeconstrueerde folklore, elektronische beats en space exploraties, opgehitst door een gezonde snuf krautrock, psychedelische cumbia, dub en andere geestverruimende multiculturele geneugten.

Gekleed in uitgebreide kostuums bedient deze eenmansband een reeks samplers, drummachines, synthesizers, snaar- en percussie-instrumenten om ontwrichtende maar aanstekelijke live optredens te creëren. Hij bracht zijn debuutsingle Iedere Dag Vakantie uit bij Esc.rec. en op dit moment werkt hij aan zijn album dat eind 2022 uitkomt bij hetzelfde label.

In het afgelopen decennium heeft König zich vooral een naam weten op te bouwen binnen de kunstwereld met ruimtevullende installaties, geluidssculpturen, tekeningen, videowerk en performances. Zijn werk was te zien in talrijke solo- en groepstentoonstellingen in musea en kunstinstellingen in Nederland, Engeland en Duitsland. 
Recentelijk verdiepte hij zich in de ‘viering van het uitzinnige leven’ waarin tradities, folklore en carnaval de boventoon voerden binnen zijn beeldend vocabulaire. ‘Guilty pleasure’ en ‘back to the roots’, naar het volkse. Dat is de bakermat van SNACKBAR the Ambassador. Geluid en muziek zijn sleutelelementen binnen König’s oeuvre en vormen de drijvende kracht achter al zijn werk. Hij maakt al bijna heel zijn leven muziek en bespeelt talloze instrumenten. Zo is het vanzelfsprekend dat König in al die jaren op zijn minst even zo veel tijd heeft doorgebracht in zijn muziekstudio als in zijn atelier. “Het een beïnvloed het ander en beiden hebben elkaar nodig om te kunnen bestaan”. Dat dit zou resulteren in het uitbrengen van een plaat en het creëren van een live-muziek act die nog de wereld rond zal reizen was dan ook maar een kwestie van tijd. 

Met SNACKBAR the Ambassador heeft König zichzelf een platform geschapen waar zijn liefde voor muziek en kunst feilloos met elkaar kunnen versmelten. Maak je borst maar nat, de wereld komt zo gauw niet af van die gozer en dat is maar goed ook.

8979

Bestel tickets

Datum 05-03
Tijd 14:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte