Send // Return

Milio, French II en Ramses3000 bundelen hun krachten
Elektronisch, House, Vrij spel
Bestel tickets
Facebook event
Datum 16-03
Prijs € 10,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Send // Return

Joint forces

Milio, French II en Ramses3000 bundelen hun krachten voor ‘Send//Return’, een residentieprogramma waarin de muziekproducers het experiment op zoeken. Na een succesvolle editie in 2023 slaan ze deze winter opnieuw de handen ineen, ditmaal in de legendarische Willem Twee Studio’s in Den Bosch.

Tijdens de eerste editie in Tilburg werd een boerderij omgetoverd tot muziekstudio. Het trio merkte dat veel producers om hen heen geïsoleerd van elkaar werkten. Om deze eilandjes bij elkaar te brengen, werd de residentie geïnitieerd en kwamen producers, muzikanten en vocalisten uit het gehele land bijeen. Samen zochten ze de vernieuwing op en experimenteerden ze met nieuwe geluiden. Het project was vervolgens live te zien op het podium van Best Kept Secret. Daar speelde de groep een vijf uur durende live set, waarin ze werden bijgestaan door artiesten als Alberta Balsam, Cas Hieltjes, Mayo en Hessel Stuut.

Dit jaar zetten de drie Brabantse producers hun samenwerking voort. Vanaf 29 januari werken ze een week lang in de Willem Twee Studio’s in Den Bosch, waar meer dan 70 jaar aan apparatuurgeschiedenis is verzameld. Mede door de unieke test- en meetapparatuur uit de jaren ‘50 en '60 werd dit studiocomplex eerder bezocht door internationale producers als Blawan, Surgeon en Daedalus.

foto: @simonemichielsen

Joint forces

Clubnacht

Op zaterdag 16 maart wordt de residentie afgesloten met een bijzondere clubnacht in het Willem Twee Poppodium. Verwacht een wirwar aan synthesizers, samplers, sequencers en drumcomputers, waarmee een dansbaar live jam wordt gepresenteerd. Speciaal voor deze avond nodigen ze muzikale vrienden uit, en worden de livesets afgewisseld met dj-sets van de volgende generatie binnen de dancewereld.

Milio, French II en Ramses3000 hebben afzonderlijk van elkaar een bijzondere staat van dienst. Zo bracht Milio twee albums uit bij Atomnation en toerde de hele wereld rond met zijn formatie Tunnelvisions. French II maakte met zijn releases indruk op artiesten als Ben UFO, Martyn en Bambounou, en was deze zomer te zien op festivals als Dekmantel, Selectors en ZeeZout. Ramses3000 ontving lovende kritieken voor zijn debuutalbum ‘Nadja’ en toerde voorheen veel met zijn electro-cha3bi collectief Cairo Liberation Front

Voorverkoop: € 10,00
Dagverkoop: € 12,00

foto: @simonemichielsen

Clubnacht

Bestel tickets

Datum 16-03
Tijd 22:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal