Rotterdam/Trondheim Collective

Vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse jazzscene
Jazz
Tickets
Facebook event
Datum 23-09
Prijs € 12,50
Locatie Toonzaal
Rotterdam/Trondheim Collective

Over Rotterdam / Trondheim Collective

Rotterdam/Trondheim Collective is een boeiende muzikale ontmoeting van jonge musici uit 2 belangrijke Europese jazzsteden: Rotterdam en Trondheim. In een doorlopende samenwerking tussen Nederland en Noorwegen draagt Rotterdam/Trondheim Collective bij aan ontwikkeling en vernieuwing. Door steeds nieuwe musici uit de twee landen bij het collectief te betrekken, ontstaat er een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse jazzscene en hun jonge generaties musici.

In een doorgaande collaboratie werken verschillende musici uit Rotterdam en Trondheim samen in constant wisselende bezettingen. Daardoor is het repertoire en de line-up per concert anders, wat een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse scene en hun jonge generatie musici creëert.

Het Rotterdam/Trondheim Collective is ontstaan op initiatief van saxofonist Jesse Schiderink gekend van zijn werk met Nationaal Jeugd jazz orkest, Liberati Quartet, Spunk en De Raad van toezicht. Schilderink schuwt het experiment niet en hij is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden. Julian Haugland en Philip Edwards Granly gelden als twee van de meest veelbelovende jonge musici uit de Noorse jazzscene.

Drummer Jens Meijer komt uit Den Bosch en studeerde in 2020 af aan Codarts in de richting jazz drums en timmert nu aan de weg met diverse jazzprojecten, zoals zijn eigen band Ezthetic.

Jesse Schilderink - tenor sax
Philip Granly - piano
Julian Haugland - contrabass
Jens Meijer - drums

Bestel tickets

Datum 23-09
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal