Rotterdam/Trondheim Collective

...een zucht naar vrijheid
Jazz
Tickets
Facebook event
Datum 20-10
Prijs € 13,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Rotterdam/Trondheim Collective

"De muziek die de jonge drummer Jens Meijer met zijn verschillende formaties maakt, kent minstens één rode draad: een zucht naar vrijheid, een gezamenlijk zoeken naar een manier van spelen die zoveel mogelijk opties openlaat. In zijn benadering van het ritme en de maat zit opmerkelijk veel dynamiek en variatie."

Rotterdam/Trondheim Collective is een interessante muzikale ontmoeting van jonge musici uit twee belangrijke Europese jazzsteden: Rotterdam en Trondheim. In een doorlopende samenwerking tussen Nederland en Noorwegen draagt Rotterdam/Trondheim Collective bij aan ontwikkeling en vernieuwing. Door steeds nieuwe musici uit de twee landen bij het collectief te betrekken, ontstaat er een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse jazzscene en hun jonge generaties musici.

In een doorgaande collaboratie werken verschillende musici uit Rotterdam en Trondheim samen in constant wisselende bezettingen. Daardoor is het repertoire en de line-up per concert anders, wat een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse scene en hun jonge generatie musici creëert.

Musici die voor een of meerdere gelegenheden actief zijn geweest binnen het Rotterdam/Trondheim Collective zijn naast Jens Meijer en Jesse Schilderink een aantal jonge musici als Julian Haugland, Simon Övinge, Willem Romers, Dirk de Nijs, Elias Tafjord, Jetse de Jong, Jonathan Ho Chin Kiat en Philip Edwards Granly.

Jesse Schilderink - tenorsaxofoon
Philip Granly - piano
Julian Haugland - bas
Jens Meijer - drums

Bestel tickets

Datum 20-10
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal