Kunstpraat!

Leer meer over de tentoonstellingen bij Willem Twee
Beeldende kunst
Vrije inloop
Datum 14-08
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Kunstpraat!

Kunst geeft bijna altijd aanleiding tot een goed gesprek. Wat willen de kunstenaars aan ons overbrengen? Wat roepen de kunstwerken bij ons op? Wat weten en vinden wij zelf over de onderwerpen die in de tentoonstelling aan bod komen? In Kunstpraat krijg je een rondleiding door de tentoonstellingen en gaan we in gesprek over dat wat we zien, voelen en ervaren. 

Cecilia Rebergen
Tangled up in Words
Kunstruimte

Tangled up in Words is de eerste grote solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Cecilia Rebergen en toont sculpturen, wandwerken en schilderijen, die voortkomen uit haar onderzoek naar schriften. Cecilia verdiept zich in de formele kenmerken, vormvariaties, ritmes en systematiek van talloze schriften van over heel de wereld. De schriften vormen uiteindelijk de basis van haar sculpturale werk. De concentratie van het schilderen van de tekens komt hierin samen met de fysieke kracht en onbeheersbaarheid die uitgaat van de geplooide en in elkaar verstrikte stukken textiel, rubber en transportband.

Bram van Helden
I know what it is... But what is it? 
Spiegelzaal

Bram van Helden is theatermaker en kunstenaar. In zijn werk bevraagt en manipuleert hij de wetten en codes van het theater en de beeldende kunst en vervaagt hiermee de grens tussen deze twee werelden. In de Spiegelzaal van Willem Twee geeft hij de hoofdrol aan objecten die normaal gesproken ondersteunend zijn aan een voorstelling, zoals het rode gordijn, de tribune, duct tape en het decor.

Beide tentoonstellingen zijn te zien t/m 25 september

Beeld: Cecilia Rebergen, Script of the City, 2021. Foto Dirk Verwoerd