Rondleiding Beyond Printed Matter

Leer meer over de werken in de groepstentoonstelling Beyond Printed Matter!
Beeldende kunst

Deelname aan de rondleiding is gratis. Reserveren is niet verplicht, maar we stellen het op prijs als je van tevoren gratis tickets wilt bestellen via onderstaande link. Dan weten we op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. 

Gratis
Datum 3-07
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Rondleiding Beyond Printed Matter

Over de tentoonstelling

In Beyond Printed Matter laten acht kunstenaars de verstrekkende mogelijkheden van grafiek op groot formaat zien. Ieder op eigen wijze experimenteren ze met diverse grafische technieken, zoals zeefdruk, linosnede en cyanotypie en verwerken deze in installaties, sculpturen, schilderijen en performances.

De werken staan thematisch los van elkaar, maar gaan met elkaar in ruimte verrassende formele en inhoudelijke verbanden aan. Waar bij de een het grafische proces of het materiaal zelf het onderwerp wordt – zoals in het werk van Dries Segers en An Onghena – is het medium voor anderen uitermate geschikt voor het verbeelden van verhalen en het openen van andere werelden, zoals bij Sissel Marie Tonn en Rob Voerman. Bij Sjoerd Westbroek en Hadassah Emmerich leidde het experimenteren met reproduceerbare grafische technieken tot het maken van uniek werk. May Heek zoomt in op het grafische oppervlak om de werking van beelden als betekenisdragers te demonstreren.

Beyond Printed Matter is een samenwerking tussen Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch en maakt deel uit van een tweejaarlijks terugkerende reeks tentoonstellingen rondom grafiek.

Deelnemende kunstenaars: Hadassah Emmerich, May Heek, An Onghena & Jivan van der Ende, Dries Segers, Sissel Marie Tonn, Rob Voerman, Sjoerd Westbroek

Bestel tickets

Datum 03-07
Tijd 12:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte + Spiegelzaal