Rencontres

Xenakis voor slagwerk en klavecimbel
Hedendaags

Xenakis zoals je hem niet eerder hoorde: zijn moderne composities uit de jaren 80’ in de remix, met live elektronica door sound designer Ruben Kieftenbelt, brengen het swingen naar een nieuw level. 

Bestel tickets
Facebook event
Datum 17-05
Prijs v.a. € 12,50
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Rencontres

Er is nauwelijks een meer uitdagende, spannende combinatie van instrumenten denkbaar dan die van klavecimbel en slagwerk, waar vooral bij het klavecimbel haar percussieve eigenschappen benadrukt worden, terwijl tegelijkertijd juist haar uitgesproken lyrische en muzikale mogelijkheden als contrast met het slagwerk worden uitgelicht.

De Griekse Iannis Xenakis heeft deze combinatie van eigenschappen grondig onder de loep genomen en zijn werken voor duo vormen de basis van dit programma. De titel daarvan verwijst niet alleen naar de Franse origine van deze composities, maar vooral ook naar het ontmoeten van verschillende culturen, nationaliteiten en generaties van uitvoerders, componisten en hun werk. Componist en slagwerker Arnold Marinissen vult dit programma aan met een nieuwe compositie.

De uitvoering van het programma ligt in handen van een twee van de meest vooraanstaande uitvoerders van hedendaagse muziek van hun generatie: Tatiana Koleva, slagwerk en Goska Isphording, klavecimbel.


Iannis Xenakis: Oophaa (1989), Rebonds (1987-89) - remix, Komboi (1981) 
Arnold Marinissen: nieuw werk (2023)
Tatiana Koleva: nieuw werk voor slagwerk solo (2022/23)

                           

9343

Bestel tickets

Datum 17-05
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal