Psalms Electrified Concert ft. Wiek Hijmans

Muziek

Pionier op de elektrische gitaar in de hedendaagse muziek Wiek Hijmans schreef 150 solo composities voor zijn instrument. De als reactie op alle teksten uit het Boek der Psalmen gemaakte stukken zijn in de afgelopen drie jaar opgenomen. Een selectie van 12 vormen de nieuwe CD 'Psalms Electrified', die deze avond gepresenteerd wordt. 

 

Tickets
Datum 17-12
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal
Psalms Electrified Concert ft. Wiek Hijmans

 

Psalms Electrified Concert ft Wiek Hijmans

Muziek

7 live premières met een CD&boek presentatie: de finale van een 4-jarig gitaarproject. Een feestelijk èn verstild concert met muziek van Hijmans, Aart Strootman en Calliope Tsoupaki door vier gitaristen, drie strijkers en twee sprekers.

————————————————————————————————

150 solo composities schreef Wiek Hijmans voor zijn instrument. Hijmans, pionier van de elektrische gitaar in de hedendaagse muziek, componeerde deze stukken als innerlijke reactie op het Boek der Psalmen. Een selectie van 12 vormt de CD Psalms Electrified, die deze avond gepresenteerd wordt. Naast gloednieuwe ensemble-versies van Hijmans’ gitaarsolo’s is er ook nieuw werk van Aart Strootman: hij componeerde een kwartet waarbij hij zijn ‘gitaarconsort’ introduceert. Strootman en Hijmans brengen verder de bekende ‘corona-anthem’ Thin Air van toenmalig componist des vaderlands, Calliope Tsoupaki. In 2020 was Wiek Hijmans de eerste van een zeer lange reeks internationale musici, die dit werk uitvoerde. Een kwartet dat verder bestaat uit Aart Strootman (gitaar), Pete Harden (gitaar), Fred Jacobsson (basgitaar) en de strijkers Jan Erik van Regteren Altena (viool), Elisabeth Smalt (altviool) en Tjakina Oosting (cello) zijn de uitvoerenden bij dit eenmalige concert, samen met sprekers Sytze de Vries en Neil Wallace. Aad van Nieuwkerk (Radio4) maakt podcasts over het Psalms Electrified project. Luister hier de eerste aflevering: Soundcloud
 

Bestel tickets

Datum 17-12
Tijd 20:15
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal