November Music: TWO (TadP)

Muziek, Jazz
Bestel Tickets
Datum 7-11
Prijs 19,50 €
Locatie Poppodium
November Music: TWO (TadP)

Theaterperformance en jazz komen op wonderlijke wijze samen, vanavond op het Willem Twee poppodium. In haar performance TWO. gaat de Vlaamse theatermaker Lisa Verbelen een pax-de-deux aan met de Vlaamse jazzpianist en componist Hendrik Lasure. Als lid van het grensoverschrijdende collectief BOG. zoekt Verbelen steeds nieuwe, vaak muzikale wegen om de knellende kaders van het theater open te breken. Met klank, taal, beeld en haar eigen aanwezigheid componeert Verbelen een eigen wereld.

Voor TWO. slaat Verbelen de handen ineen met Hendrik Lasure die onder meer bekend is van het jazzduo SCHNTZL. Een duo dat hoge ogen gooit met hun warme mix van minimal music, hedendaagse elektronica en vrije improvisatie. Nu neemt Lasure theatermaker Lisa Verbelen op sleeptouw, en wederzijds. Samen met Lasure heeft Verbelen een reeks muzikale nummers en songs uitgewerkt die de basis vormen voor de dramaturgie van hun live concertperformance.

Verbelen is geboeid door de rituelen van de muziekpraktijk. In haar eerdere solovoorstelling ONE. wordt bijvoorbeeld een negentig meter lange partituur geprojecteerd die ze zelf ten gehore brengt. ONE. en haar muziektheatervoorstelling ALL. waren al succesnummers tijdens het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, waar ze een graag geziene gast is. Ook als actrice behoort ze inmiddels tot de absolute top.

Bestel tickets

Datum 07-11
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal