Nina June + Penny Roox

Indiepop

Op 26 november 2021 brengt Nina June haar nieuwe album ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ uit.

Tickets
Facebook event
Datum 11-12
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal

Over Nina June

De zangeres en songschrijfster vertelt op haar album over sporen van vergane romances, veranderende relaties, voorbije vriendschappen en haar zorgen over de omgang van de mens met de natuur. “Vanaf het punt dat we kunnen terugkijken op de ruïnes die we achterlaten, ontvouwt zich een uitnodiging tot het varen van een nieuwe koers voor de toekomst. Waar ga ik heen vanaf hier?”

 

Tussen de lockdowns in reisde Nina meerdere malen op en neer naar Londen om te werken met producer Duncan Mills (Florence + The Machine, Jake Bugg, Jamie Cullum). Samen combineren ze de karakteristieke en organische klanken van piano en gitaar met gruizige soundscapes, om zo klank te geven aan de ruïnes die Nina bezingt. Geluiden van dolende mensen, kolkende wateren en woedend natuurgeweld vormen de bedding voor Nina’s teksten en melodieën, aaneengeregen door de sprookjesachtige strijkersarrangementen van Sally Herbert (Björk, Mumford & Sons, London Grammar).

‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ is de opvolger van Nina Junes album ‘Bon Voyage’ en de EP ‘Shadows & Riddles’ waarvan de songs al meer dan 25 miljoen keer werden beluisterd op de streamingdiensten. De artieste speelde shows van Amsterdam tot New York en van Berlijn tot aan Milaan. Meerdere van haar songs werden gebruikt in (inter)nationale films en series. In 2018 won de singer-songwriter de Zilveren Notekraker voor de meest opvallende artistieke prestatie van dat jaar.

Van ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ bracht Nina onder meer de singles ‘Rainbow Ashes’ en ‘World on Fire’ uit. Op 12 november verschijnt het duet ‘The Great Reveal’ met de Canadese artiest Jon Bryant.

Nina’s muziek laat zich het best beschrijven als ‘melancholic nostalgia’ en roept daarmee de vergelijking op met artiesten als Ane Brun, Air en The Paper Kites.

 

Datum 11-12
Tijd 20:15
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal