Night of the Upside-𝘂ʍ𝗼𝗽

Lebrock + Darker + Minimal Schlager
Elektronisch, Pop, Rock
Tickets
Facebook event
Datum 15-04
Prijs € 12,50
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal, Kleine Zaal
Night of the Upside-𝘂ʍ𝗼𝗽

a Night to Remember

Stap in je DeLorean DMC en reis met ons mee terug naar de jaren 80! Deze nacht staat in het teken van een nieuwe golf aan synthpopbands, sterk geïnspireerd door de New Wave en dark synthpop uit de jaren 80. Beleef een nacht vol retro synthesizerriffs gecombineerd met krachtige zanglijnen die door je ziel snijden. Wees niet verbaasd wanneer de drumcomputers en repetitieve baspartijen je in een hypnotische trance brengen en je laat bewegen op de futuristische grooves van deze next-gen artiesten. Feel the next-wave!

Lebrock

De leden Michael en Shaun combineren melodieuze rockriffs uit de jaren '80 met zinderende synthwave melodieën en een oprechte zang. Ze hebben zich gevestigd als een van de meest unieke en meeslepende artiesten in de wereld van de retro muziek. De resultaten spreken voor zich.

Lebrock

Darker

Donker, romantisch, melancholisch, meeslepend.

Darker is een elektronisch collectief uit Nederland - een internationaal dark wave/synth pop trio geïnspireerd door de gemeenschappelijke passie voor Depeche Mode, Nine Inch Nails, Nick Cave en beat gedreven elektronische muziek.

Het was tijdens de eerste lockdown dat songwriter Jeps Salfischberger (Brotherhood Foundation/Chillburn en nu senior booker voor Mojo Concerts) zichzelf terugvond in zijn studio om nieuwe muziek te schrijven voor Darker - zijn creatieve uitlaatklep door de jaren heen, verschuivend van hiphop en elektronica naar EDM, dat naast zangeres/toetsenist en radioproducer Evelien Rombouts op het podium te zien was met artiesten als Die Antwoord, Brokencyde en Jeffree Star.

Deze plotselinge golf van nieuwe muziek en nieuwe geluiden vroeg om een nieuwe huid, een nieuw stukje van de puzzel - gevonden in de vorm van Valerio Recenti (Voodoo Chambers/My Propane), een songwriter/producer en zanger die al lang actief is in de Nederlandse en internationale scene.

De drie brengen een enorme hoeveelheid studio- en live-ervaring samen die ze in de loop der jaren hebben opgedaan; gemeenschappelijke passies en artistieke invloeden doen de rest, als een mix van rauwe geluiden, lagen knorrende synths, groovende en meeslepende beats en diepe, sensuele zanglijnen tot leven komen en Darker worden.

Darker

Minimal Schlager

Minimal Schlager mengt Italo Disco, Dark Wave en Synth Pop en is niet gestopt met het maken van nieuwe nummers. Hun debuut EP Voodoo Eyes werd in het voorjaar van 2021 uitgebracht bij Duchess Box Records en kreeg lovende kritieken van Mexico tot Australië. Beïnvloed door donkere/dromerige of zelfs oneirische popmuziek, zou Minimal Schlager niet misstaan in een toekomstig David Lynch project.


Met een recente samenwerking op een kerstsingle met de Britse punkrock legende Eddie Argos en indie favorieten Gurr, heeft Minimal Schlager in korte tijd respect verdiend van hun collega's en hebben ze golven van aanbiedingen gehad voor produceren, remixen en samenwerkingen.

Minimal Schlager

Bestel tickets

Datum 15-04
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Kleine Zaal