Nico Vis Chamber Music Contest

Diverse muziekensembles van het conservatorium

Nico Vis – voormalig Coördinator Masters of Music aan het Fontys Conservatorium – was enkele jaren de initiator en aanjager van de succesvolle Chamber Music Contest waarin de beste ensembles van het Fontys Conservatorium meten zich met elkaar ten overstaan van een vakjury en publiek. Ter ere van Nico's inspanningen is de contest naar hem vernoemd.

Koop hier uw tickets
Datum 14-04
Prijs € 10,-
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Nico Vis Chamber Music Contest

Duo Yik and Linh

Yik en Linh begonnen hun muzikale reis in 2022. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het spelen van Schubert's Forellenkwintet voor het kamermuziekexamen van hun school. Daarna besloten ze een duo te vormen, omdat ze een wederzijdse enthousiasme voor muziek deelden. Hun muziek vermengt prachtig de levendige tonen van de cello en piano, wat resulteert in een uniek en vaardig samengesteld geluid dat geïnspireerd is door het rijke culturele landschap van hun thuislanden. Ze hebben een diverse smaak in muziek, variërend van klassiek tot jazz en eigentijds, en ze herschikken en improviseren af en toe. Ze treden regelmatig op aan het conservatorium en zijn nu uitgenodigd om op te treden in Berkel-Enschot en Breda. Onlangs hebben ze de finale van de Nico Vis Kamermuziekcompetitie gehaald. Hun ultieme doel is om hun muziek en verhalen met de wereld te delen.

Duo Yik and Linh

Arpemus Trio

Arpemus Trio is een pas gevormd klassiek muziekensemble bestaande uit drie internationale musici die momenteel hun studie volgen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Martha Gkolia uit Griekenland bespeelt de fluit, Xiaozhou Zhou uit China bespeelt de klarinet en het trio wordt compleet gemaakt door Liselotte De Nooijer uit Nederland, die de harp bespeelt. Verenigd door een gedeelde passie voor klassieke muziek, begint Arpemus Trio aan een reis van muziekverkenning, waarbij ze ingaan op de nuances van klankkleur en de verschillende tonen die hun instrumenten kunnen voortbrengen. Puttend uit hun diverse culturele achtergronden, zoeken ze naar repertoire dat resoneert met hun gezamenlijke esthetische en artistieke visie.

____

Fluit: Martha Gkolia 
Klarinet: Xiaozhou Zhou 
Harp: Liselotte De Nooijer 

Arpemus Trio

Bestel tickets

Datum 14-04
Tijd 14:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal

Aer Ensemble

Aer Trio is een pas opgericht klassiek muziekensemble bestaande uit drie musici uit Griekenland die momenteel hun studie volgen aan de Fontys Academy of Arts. Kali Baldou en Martha Gkolia spelen dwarsfuit begeleid door pianist Angeliki Kokkinou. Aer Trio specialiseert zich in een rijk repertoire samengesteld uit stukken die oorspronkelijk geschreven zijn voor twee dwarsfluiten en piano, samen met een zoektocht naar transcripties van bekende klassieke composities gearrangeerd voor deze specifieke instrumentatie. In hun eigen oefeningen en optredens streven ze naar optimale dynamiek en een naadloze vermenging van klankkleuren, waarbij elke melodische lijn resoneert met prachtige schoonheid. Ze presenteren zich als een dynamisch trio met stabiliteit en een zeer expressieve klank. 

Hun programma tijdens deze contest omvat 2 kamermuziekstukken: een transcriptie van Debussy's Petite Suite en het Andante en Rondo van Franz Doppler, oorspronkelijk geschreven voor deze combinatie. 

Aer Ensemble