Moerstaal

IJzersterk
Hedendaags, Nederpop
Tickets
Datum 11-05
Prijs v.a. €12,50
Locatie Theater aan de Parade
Moerstaal

Het concept van Moerstaal is eenvoudig en ijzersterk: het viert de moderne Nederlandstalige popmuziek die momenteel populairder is dan ooit tevoren. In een tijd waarin Nederlandstalige muziek de hitlijsten domineren, bieden we - in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunsten - een platform voor originele artiesten die zowel tekstueel als muzikaal iets te zeggen hebben.

Dompel jezelf tijdens de eerste editie onder in de betoverende klanken van Loen, laat je meeslepen door de dromerige melodieën van Droom Dit, voel de oprechte emotie van Hannah Mae, dans, klap en geniet mee op de ambiance van Thijs Boontjes, en sluit de avond af met een knal bij Dansen in je Moerstaal met DJ Maarten. Mis deze historische eerste editie niet en maak deel uit van de Nederlandstalige poprevolutie op Moerstaal!
 

Droom Dit

Hannah Mae

Loen

Thijs Boontjes

Droom dit

Seks, geweld, liefde en het gewone leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Instagram

Hannah Mae

Hannah Mae brak eind 2019 door met haar debuutsingle Back To You. Mede dankzij het gebruik van Back To You in een PLUS-commercial werd de single een enorme radiohit, waarmee Hannah veelvuldig te zien en horen was op radio en tv. Voor nu heeft Hannah Mae gekozen de overstap te maken naar Nederlandstalig. ‘De Kerkstraat’ en het duet samen met de Vlaamse Metejoor ‘Wat Wil Je Van Mij’ zijn geschreven en geproduceerd met producersduo The Companions en Simon Leferink. Deze laatste song heeft de nummer 2 positie behaald in de Nederlandse Top 40. 

Instagram

Loen

Loen neemt je mee in haar originele blik op de wereld, gedurfde uitspraken en immer turbulente liefdesleven. Soms pijnlijk herkenbaar, altijd catchy, een tikkeltje dramatisch en hier en daar een beetje buiten de lijntjes. Verwacht brutale Nederlandstalige pop die je niet alleen kan laten lachen én meezingen, maar ook niet bang is om te zeggen wat jij al de hele tijd zat te denken. Een combinatie van je favoriete indie-popartiesten met poppy melodieën, RnB vocal-runsen een rock-attitude. Alternatieve Nederlandstalige pop, maar met een edge.

Instagram

Thijs Boontjes

In het gebied ergens tussen dat van de charmante volkszanger en charismatisch rockidool in is er maar één, en dat is Thijs Boontjes. Waar Thijs Boontjes is, wordt gedanst, geklapt en genoten. Waar Thijs Boontjes is, is ambiance. In 2022 speelde Thijs met zijn geweldige band onvergetelijke shows op diverse grote festivals (Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Into The Great Wide Open, HIER-festival Ahoy’). In april 2023 werd Paradiso volledig platgespeeld, en deze zomer staat een aantal zeer aansprekende festivals op de agenda (o.a. Concert at Sea en Dauwpop).
 

Instagram

Bestel tickets

Datum 11-05
Tijd 20:00
Locatie Theater aan de Parade