Mental Cruelty + Distant + Paleface + Crown Magnetar

Heavy

Tijd voor een flinke bak HERRIE bij Willem Twee! Kan het wat zachter?! Natuurlijk niet!

Tickets
Facebook event
Datum 23-04
Prijs € 15,00
Locatie Poppodium

Over Mental Cruelty

De band is opgericht in 2016. Destijds baanden de vijf jongens rond zanger Lucca Schmerler hun weg door locaties in Europa, Noord-Amerika en Duitsland, en met hun twee releases sinds die tijd scheurden ze de weg open naar de internationale underground. Met hun nieuwe album Mental Cruelty combineren ze een zwartgeblakerde ‘Breakdown en blast beats’ formule met epische arrangementen, orkestrale ornamenten en een snufje “SLAM”. Het resultaat is een waar monster van brutaliteit, wat nog eens wordt onderstreept door het grote muzikale vermogen zoals in de laatste release (Inferis, 2019, Unique Leader Records) met producer Sky Van Hoff (Kreatur, Rammstein, Caliban).

Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar hebben de jongens een tempo neergezet dat tot nu toe onvermoeibaar lijkt, ze zijn gegroeid van hun “Angry Slam Kid” houding ten opzichte van een vast onderdeel van de Duitse metalscene en zijn sindsdien in staat om bekende bands in hun genre bij te houden.

Hun doel is om compromisloze live optredens te leveren met uitstekende zang en nauwkeurig instrumentaal werk.

Bestel tickets

Datum 23-04
Tijd 19:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal

Over Paleface

Beatdown-outfit PALEFACE werd in 2017 opgericht in Zürich, Zwitserland door zanger MarcZellweger en drummer Colin Hammond (CJ). Beiden leerden elkaar kennen via een wederzijdse vriend in 2016 en zagen elkaar regelmatig op Beatdown/Hardcore-shows in Zürich, Zwitserland in 2016 en 2017. Nadat ze hun liefde voor beatdown en hardcore hadden uitgesproken, schudden Zelli en CJ elkaar de hand tijdens een Knocked Loose-concert in 2017 en beloofden ze om een van de gekste beatdown-band ooit samen te gaan vormen. The rest, as they say is history!

Over Distant

DISTANT is een 6-koppige Slamming Deathcore/Downtempo band uit Rotterdam. Sinds 2014 baant deze toegewijde band zich een weg door de scene met hun verpletterende storingen en viscerale zang om hen het verhaal van "Tyrannotophia" te laten zien - het rijk van de verdoemden en de geluiden van de verdoemenis van de wereld. Met de toevoeging van 2020  - "Dawn Of Corruption" brengt de band je nog meer naar de donkerste diepten van het koninkrijk en de opperheer van Tyrannt.

Over Crown Magnetar

Crown Magnetar verscheen in 2016 ten tonele. Kort daarna brachten ze hun debuut-EP "The Prophet of Disgust" (2017) uit. In de loop van verschillende langlauftochten heeft de band het genoegen gehad om voor dergelijke nationale acts te openen als: Thy Art is Murder, Whitechapel, Carnifex, Spite, Suicide Silence, Oceano en nog veel meer.