Meet the Maker-rondleiding

Beeldende kunst

 

 

Meer info
Datum 29-05
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Meet the Maker-rondleiding

Ontmoet de kunstenaars en curatoren tijdens een Meet the Makers-rondleiding en verdiep je in het ontstaan van de kunstwerken en de tentoonstellingen.  

Le Dernier Combat
Marie Aly, Katrein Breukers, Bonno van Doorn, Daan Gielis, Niko Riedinger, Tanja Ritterbex, Arthur Stokvis
2 april t/m 29 mei
Kunstruimte

7 kunstenaars bouwen in Willem Twee Kunstruimte een primitieve nederzetting, waarin de creatie van het individu wordt ingezet in het belang van de groep. Hun kunstwerken zijn artefacten uit een verloren wereld die in deze nieuwe situatie een functionele of rituele rol vervullen. Vertrekpunt voor hun collectieve totaalkunstwerk is de Franse science fiction film Le Dernier Combat uit 1983, waarin door een onbekende oorzaak de verbale communicatie tussen mensen niet meer mogelijk is. Welke functie en betekenis heeft beeldende kunst heeft in een wereld waarin we onze rappe tong zijn verloren? De kunstenaars reageren op activistische maar ook humoristische wijze op het kapitalisme en individualisme van deze tijd.

Queer Ontology
Leo Maher & Leon Stoffelen
2 april t/m 29 mei
Spiegelzaal

Kunstenaars Leo Maher (VK) en Leon Stoffelen (NL) werken beiden rondom thema’s als homoseksualiteit, intimiteit en queercultuur. In het werk van Maher vertaalt dit zich in eigenaardige sculpturale meubelstukken die refereren aan de westerse homogeschiedenis. Een geschiedenis van onderdrukking en strijd, en een nalatenschap waaraan de huidige homogemeenschap schatplichtig is. Stoffelen speelt in zijn schilderijen met de simulatie van homo-erotische en clichématige beelden in de context van een heteronormatieve omgeving. De figuratieve scènes lopen uiteen van portretten tot landschappen en zijn afgeleid van een commerciële en pornografische beeldtaal.

Bestel tickets

Datum 29-05
Tijd 12:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte + Café