Mark Alban Lotz "Sojourner's Truth"

Jazz

Ode Aan Vrouwelijke Activisten 

 

Tickets
Facebook event
Datum 11-12
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal

Over Mark Lotz

Mark Lotz is een fluitist met een indrukwekkende carrière die al jaren in de internationale scene opereert en verantwoordelijk is voor tal van spannende producties. Een klaarwakkere musicus die deze keer met een activistisch programma naar de Willem Twee Toonzaal komt.

10 December is niet alleen de dag van de rechten van de mens maar tevens ook de laatste dag van de actie: ‘Orange the world: End violence against women now! 

Lotz zal voor deze avond vier artiesten uit de jazz en hedendaagse muziek uitnodigen - twee vrouwen en twee mannen - om in verschillende combinaties composities en improvisaties te laten horen en dit thema muzikaal te reflecteren (en de nodige aandacht te geven). Verwacht kamermuziek die zijn kracht uit de improvisatie in klank en melodie haalt en zo aansluit bij de mooie akoestiek van Willem Twee.

Activiste avant-la-lettre Sojourner Truth (1797–1883) werd bekend om de speech die zij gaf nadat ze haar vrijheid uit slavernij verwierf. Zij werd daarmee een van de eerste grote vrouwelijke activisten. Zij staat symbool voor vrouwen die veel geweld hebben meegemaakt en dit met bravoure hebben getrotseerd. Sojourner is de grote inspirator van deze avond.


Mark Lotz - fluiten
Mete Erker - tenor saxofoon
Frans van der Hoeven - bass
+ TBA

Let op dit concert zal worden verplaatst!

Datum 11-12
Tijd 15:00
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal