Lunchconcert: Carlo Rossi, sax

Werk van Villa-Lobos, Britten en Rossi
Klassiek

Carlo Rossi is een Italiaanse jazz- en klassieke saxofonist en componist. 

Bestel tickets
Datum 10-05
Prijs € 7,50
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal
Lunchconcert: Carlo Rossi, sax

Na vele jaren experimenteren vond hij eindelijk zijn muzikale identiteit: een klassieker componist die de verschillende klanken van de saxofoonziel gebruikt om zich uit te drukken. Hij werkt momenteel aan een muzikaal sprookje gebaseerd op de roman van Voltaire, “The Princess of Babylon", waar hij zowel componist als uitvoerder zal zijn. Hij speelt in een saxofoonduo dat een zeer breed repertoire combineert met een verrassende manier van optreden op het podium.
Zijn passie voor klassieke muziek groeide op toen hij nog een kind was en bracht hem ertoe zich in te schrijven 2013 aan het Conservatorium van Florence, om klassieke saxofoon te studeren, het behalen van een master diploma in juli 2020. Tijdens deze periode werd hij verliefd op het geluid van Charlie Parker. Daarom begon hij naast de klassieke studies ook jazzmuziek te studeren. In 2018 werd hij gekozen als een van de beste talenten van de Italiaanse conservatoria, om deel uit te maken van het “Nationaal Jazz Orkest van de Italiaanse Conservatoria”.
Maar toen veranderde zijn artistieke pad voor altijd, na het horen van een live uitvoering van “Daphnis and Chloe" van Ravel. De klanken van het orkest en het koor verblindden hem letterlijk, maakten hem begrijpen dat klassieke muziek de beste manier was om zijn creativiteit te uiten. Hierna volgen openbaring, begon hij compositie te studeren aan het conservatorium van Florence.
Behalve dat hij muzikant is, houdt hij van reizen en het lezen van avonturenboeken, waarbij hij de voorkeur geeft aan 19de eeuwse Franse en Russische literatuur.


Vanaf 11:30 zijn aan de bar luxe broodjes te koop, bereid door onze koks in Willem Twee Café.

Bestel tickets

Datum 10-05
Tijd 12:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal