Lunchconcert: Daphne van Zundert & Joep Berkers

Shostakovich: From Jewish Folk Poetry
Muziek

Shostakovich schreef zijn liedcyclus ‘From Jewish Folk Poetry’ (1948) uit protest tegen het antisemitisme in de Sovjetunie onder Stalins regime. 

‘Jews became a symbol for me. All of man’s defencelessness was concentrated in them. After the war, I tried to convey that in my music’

(Memoirs Shostakovich)

 

 

Bestel tickets
Datum 11-01
Prijs € 7,50
Locatie Toonzaal
Lunchconcert: Daphne van Zundert & Joep Berkers

Shostakovich verwerkte in zijn cyclus thema’s als afscheid, dood, armoede en onderdrukking. 75 jaar nadat hij deze cyclus schreef zijn deze thema’s nog steeds actueel; de huidige media herinnert ons er dagelijks aan. De musici vertolken tijdens dit lunchconcert deze liedcyclus als een rijzende stem van alle onderdrukten in de wereld van nu. 

 

Over het ensemble - The voice of an oppressed people -

Al eerder speelden Daphne, Anna-Mariya en Joep verscheidene delen uit bovenstaande liedcyclus en werd de connectie gevoeld met de huidige tijd. Samen bedachten ze hoe ze deze cyclus het beste in zijn geheel uit konden voeren, vervingen de mannenstem door de klarinet (Noelia) en richtten het ensemble ‘The voice of an oppressed people’ op. Met dit ensemble hopen zij de beroering van de huidige tijd ook aan u over te brengen.

 

Shostakovich – From Jewish Folk Poetry Op. 79

Anna-Mariya Gemisheva – Soprano

Daphne van Zundert – Alt

Noelia Rodriguez Morales - Klarinet

Joep Berkers – Piano


Vanaf 11:30 zijn luxe broodjes te koop, bereid door onze koks in Willem Twee Café.

Bestel tickets

Datum 11-01
Tijd 12:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal