Lunchconcert: Martin Kaptein, piano

Gaat vooralsnog door!
Hedendaags, Klassiek

Martin Kaptein is een pianist die ervan overtuid is dat muziek en filosofie nauw met elkaar verbonden zijn. Hiervoor promoot Martin muziek van de Russische componist Alexander Scriabin, die zijn bijzondere voorkeur heeft.

Tickets
Datum 15-12
Prijs € 7,50
Locatie Toonzaal

Voor Martin is Scriabin een bijzondere componist, die filosofie en muziek op een unieke manier met elkaar weet te koppelen. In dit kader heeft Martin de Scriabin Club opgericht: centrale punten van de Scriabin Club zijn naast promotie van de muziek van Scriabin ook het uitwisselen van ideeën over alle vormen van kunst, cultuur en filosofie. Leden van de Scriabin Club werken actief aan de bevordering van cultureel bewustzijn, betrokkenheid en verlichting.

In 2020 werd Martin finalist van het Grachtenfestival concours. Dit festival gaf Martin mogelijkheden om over heel Nederland concerten uit te voeren. Martin won in 2015 de eerste prijs in de beroemde St. Cecilia International Piano Competition in Porto, Portugal, en werd in de daarop volgende jaren herhaaldelijk voor recitals uitgenodigd. In 2019 won Martin met zijn trio het kamermuziek concours aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Martin is ook een gepassioneerde piano docent met een ruime praktijkervaring. Tijdens het lunchconcert speelt hij:

A. Scriabin - Sonate No. 8 Op. 66
F. Liszt - Après une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Datum 15-12
Tijd 12:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal