Lucifer + Year of the Goat

Heavy Rock uit Stockholm!
Heavy, Rock

Lucifer wordt bepaald door hun zeer zware Hard Rock-geluid uit de jaren 70, gekruid met een goede dosis Proto, Heavy Metal en Doom Rock. De belangrijkste invloeden zijn bands zoals Black Sabbath, Deep Purple, Blue Öyster Cult, Lucifer’s Friend, Steppenwolf, 70’s Heart en Fleetwood Mac.

Tickets
Facebook event
Datum 6-02
Prijs € 22,00
Locatie Poppodium

Over Lucifer

De groep werd in 2014 in Berlijn opgericht door frontvrouw Johanna Sadonis en bestond voor het eerst uit leden van Kathedraal, Angel Witch en Ladytron. De eerste “Single‘ Anubis ’en debuutalbum ‘Lucifer I’, geschreven door Sadonis en Cathedral’s Garry Jennings Records bracht Lucifer internationale erkenning.

Met een verschuiving van de formatie binnen de band in 2016 en Johanna Sadonis ‘verhuizing van Berlijn naar Stockholm, was Lucifer klaar voor hoofdstuk twee. In Nicke Andersson, van ondermeer The Hellacopters, Entombed, Imperial State Electric, Death Breath, vond Sadonis een nieuwe gerenommeerde schrijfpartner. Samen schreven ze Lucifers tweede album ‘Lucifer II’ en produceerden het op Nicks studio The Honk Palace in Stockholm in de zomer van 2017.

Lucifer is momenteel in de studio om hun derde album “Lucifer III” op te nemen dat op 20 maart 2020 wordt uitgebracht.

Over Year of the goat

Year Of The Goat kan gezien worden als dé typische ‘occult rock’-band: de muziek van Zweden valt namelijk te omschrijven als een mix van jaren ’60 psych rock, jaren ’70 hardrock en jaren ’80 heavy metal, verpakt in een duivels jasje. Metal geïnspireerd door het flowerpowertijdperk, zó gepromoot dat het er bij de zon verachtende black metal-fan ingaat als zoete koek.

Datum 06-02
Tijd 15:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal