Filmissage Le Dernier Combat: film + lezing

Film + lezing bij Verkadefabriek
Beeldende kunst, Cinema

 

 

Bestel tickets
Datum 29-05
Prijs € 12,50
Locatie Kunstruimte
Filmissage Le Dernier Combat: film + lezing

Overleven is onvoldoende....

Als afsluiting van de tentoonstelling in Willem Twee Kunstruimte wordt op zondag 29 mei bij De Verkadefabriek de film Le Dernier Combat vertoond. De film vormde de aanleiding voor de gelijknamige tentoonstelling bij Willem Twee Kunstruimte, waarin zeven kunstenaars samen een postapocalyptische nederzetting bouwen, met hun kunstwerken als brokstukken uit een verloren wereld.

Over de film
In Le Dernier Combat regent het vissen, staan wolkenkrabbers verzonken in bergen zand en slapen bandieten in de kofferbak van oude auto's. De laatste overlevenden zijn hun spraak verloren. Eén man probeert beschaving te vinden in deze brute wereld. Deze debuutfilm van de Franse regisseur Luc Besson uit 1983 behoort tot het subgenre postapocalyptische films, met in de hoofdrol een jonge Jean Reno als ultieme ‘bad guy’.

Lezing
De film wordt ingeleid door filmkenner Hedwig van Driel. In haar inleiding gaat ze in op het subgenre postapocalyptische films en legt ze het verband met de tentoonstelling bij Willem Twee Kunstruimte. Hedwig van Driel is popcultuurjournalist en schrijft voor filmtijdschrift Schokkend Nieuws. Zij zit in het bestuur van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten en verzorgt regelmatig inleidingen, panels en masterclasses over film en televisie.

Rondleiding 
Vooraf aan de lezing en film kun je je aansluiten bij de rondleiding door de tentoonstelling. Na de lezing praten we na met een drankje. 

Programma
14:15: rondleiding door de tentoonstelling bij Willem Twee Kunstruimte
15:00: Start lezing + film bij Verkadefabriek
17:00: Drankjes bij Verkadefabriek

Duur film: 93 min.

Bestel tickets

Datum 29-05
Tijd 15:00
Locatie Kunstruimte