Kijken naar Kunst van Nu

met kunsteducator Marie-José Eijkemans
Beeldende kunst

kunsthistorische blik op de foto's van nu

Bestel tickets
Datum 30-06
Prijs Diverse prijzen
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal
Kijken naar Kunst van Nu

Let op: deze lezing vindt plaats op een andere locatie dan je van ons gewend bent! Deze lezing vindt plaats in Willem Twee Toonzaal (Prins Bernhardstraat 4, Den Bosch). Je hoeft voor de World Press Photo Exhibition geen apart ticket aan te schaffen als je een ticket koopt voor deze lezing. 

Hedendaagse kunst kan soms een ongemakkelijk gevoel geven, omdat je denkt het niet te begrijpen. Maar iets 'niet begrijpen' is vaak juist het startpunt voor een goed gesprek en nieuwe inzichten. Kunstenaars zijn er meestal juist op uit om met hun werk vragen op te roepen en de wereld op een andere manier te bekijken.

In de cursus Kijken naar Kunst van Nu legt kunsteducator Marie-josé Eijkemans aan de hand van een 'conversation piece' verbanden tussen het werk van de kunstenaars die bij Willem Twee werken en exposeren en het werk van andere kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Het 'conversation piece' is een object dat door de kunstenaar wordt meegenomen en tijdens de lezing op tafel ligt. Het object dat een kunstwerk, maar ook een alledaags voorwerp, boek, brief, of iets heel onverwachts kan zijn, is de aanleiding voor een gesprek.

Bestel tickets

Datum 30-06
Tijd 11:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal