Kijken naar Kunst van Nu: Justin Reinir Croes

Gesprekken over kunst en alles wat daarmee samenhangt
Beeldende kunst, Workshop
Bestel tickets
Datum 29-10
Prijs v.a. € 5,00
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte
Kijken naar Kunst van Nu: Justin Reinir Croes

Hedendaagse kunst kan soms een ongemakkelijk gevoel geven, omdat je denkt het niet te begrijpen. Maar iets 'niet begrijpen' is vaak juist het startpunt voor een goed gesprek en nieuwe inzichten. Kunstenaars zijn er meestal juist op uit om met hun werk vragen op te roepen en de wereld op een andere manier te bekijken.

In de cursus Kijken naar Kunst van Nu legt kunsteducator Marie-José Eijkemans aan de hand van een 'conversation piece' verbanden tussen het werk van de kunstenaars die bij Willem Twee werken en exposeren en het werk van andere kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Het 'conversation piece' is een object dat door de kunstenaar wordt meegenomen en tijdens de lezing op tafel ligt. Het object dat een kunstwerk, maar ook een alledaags voorwerp, boek, brief, of iets heel onverwachts kan zijn, is de aanleiding voor een gesprek.

*Jongeren tot en met 27 jaar betalen een gereduceerd tarief. Koop jij een jongeren ticket, dan ben je verplicht een geldig legitimatiebewijs te tonen bij het scannen van de toegangsbewijzen!

Passe-Partout
Deze lezing is onderdeel van de cursusreeks Kijken naar Kunst van Nu. Ben jij van plan om ze allemaal bij te wonen? Dan is een Passe-Partout misschien wel iets voor jou! Deze ticket geeft je toegang tot alle zes lezingen in 2023 tegen een sterk gereduceerd tarief. Kijk in de ticketshop voor alle mogelijkheden!

Lunch
Combineer Kijken naar Kunst van Nu met een heerlijke en uitgebreide lunch in ons Willem Twee Café. Praat na over de lezing onder het genot van luxe broodjes en soepen, bereid met duurzame en lokale producten. Kijk in onze ticketshop voor alle mogelijkheden!

Bestel tickets

Datum 29-10
Tijd 11:30
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte