Kijken naar Kunst van Nu

met kunsteducator Marie-josé Eijkemans
Beeldende kunst
Bestel tickets
Datum 7-04
Prijs Diverse prijzen
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte, 1.5 WOT
Kijken naar Kunst van Nu

Kijken naar Kunst van Nu: Cindy Bakker
zondag 7 april 2023 – 11.30 tot 12.30

In deze editie van Kijken naar Kunst van Nu nodigt Marie-josé Cindy uit om naar aanleiding van haar expositie Cheese de link te leggen naar hoe kunst herinneringen kan oproepen, zowel collectief als persoonlijk. Samen nodigen zij het publiek uit om andere kunstwerken uit de kunstgeschiedenis te verkennen die aan Cindy's werk grenzen.

Tickets voor deze lezing kunnen los of als passe-partout worden gekocht. Een los ticket kost €10,- (€6,- voor jongeren t/m 27 jaar en studenten) en kan online of aan de deur worden gekocht. Een passe-partout voor alle zes lezingen in 2024 kost €40,- (€25,- voor jongeren t/m 27 jaar en studenten). Er zijn beperkt aantal tickets beschikbaar per lezing.

Over Kijken naar Kunst van Nu

In de cursus Kijken naar Kunst van Nu legt kunsteducator Marie-josé Eijkemans aan de hand van een 'conversation piece' verbanden tussen het werk van de kunstenaars die bij Willem Twee werken en exposeren en het werk van andere kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Het 'conversation piece' is een object dat door de kunstenaar wordt meegenomen en tijdens de lezing op tafel ligt. Het object dat een kunstwerk, maar ook een alledaags voorwerp, boek, brief, of iets heel onverwachts kan zijn, is de aanleiding voor een gesprek.

Foto: Cindy Bakker, detail uit Farm, 2023. Opbouwfoto door Cindy Bakker, Willem Twee Kunstruimte januari 2024.

13406

Bestel tickets

Datum 07-04
Tijd 11:30
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte + 1.5 WOT