Kijken Naar Kunst Van Nu

workshop hedendaagse kunst
Beeldende kunst

 

 

Bestel je ticket
Datum 30-01
Prijs v.a. € 12,50
Locatie Kunstruimte

In de cursus Kijken naar Kunst van Nu neemt kunsteducator Marie José Eijkemans ons mee in bijzondere ontwikkelingen, fenomenen of tendensen in de hedendaagse kunst. In elke workshop gaat ze aan de hand van de tentoonstellingen in de Kunstruimte in op een specifiek thema en plaatst deze in een breder kunsthistorisch kader. In de eerste lezing van 2022 zal ze naar aanleiding van de solotentoonstelling van Emiel Zeno ingaan op het begrip 'totaalinstallatie': kunstwerken die vaak voor een specifieke ruimte worden gemaakt en ook alleen op deze plek kunnen worden getoond.

Emiel Zeno bouwde in de Kunstruimte een installatie waarmee hij reageert op de nieuwe situatie van de Kunstruimte, die sinds dit jaar ook dienst doet als ‘open work space’. Zijn architecturale constructies verbeelden de informatie- en communicatiestromen die vanuit een werkplek als deze ontstaan, zich verspreiden en vervolgens opgaan in een ongrijpbaar en onzichtbaar netwerk. Zijn architecturale ingrepen lijken op het eerste gezicht in de ruimte te horen, maar eenmaal in, op of tussen het werk, blijken ze tegelijkertijd vervreemdend en herkenbaar.

Je kunt een passe partout-ticket kopen voor alle workshops in 2022, maar ze zijn ook eenmalig bij te wonen. Volgende workshops vinden plaats op: 24 apr, 26 juni, 28 aug, 30 okt en 27 nov.

Prijs per workshop incl. koffie/thee: 12,50
Prijs per workshop incl. koffie/thee/lunch: 22,50
Prijs passe partout: 62,50
Prijs passe partout incl. lunch: 112,50

Bestel tickets

Datum 30-01
Tijd 11:30
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte