Kamermuziek Jörg Widmann

Kamermuziek met Lars Wouters van den Oudenweijer, Anna Lipkind-Mazor, en Nadezda Filippova
Hedendaags

Jörg Widmann is zo iemand die alles kan: hij is één van de beste klarinettisten van zijn generatie, dirigeert de grootste orkesten en niet te vergeten: hij is een van dé componisten van dit moment.

Tickets
Datum 12-06
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal
Kamermuziek Jörg Widmann

Over Widmann

Naar eigen zeggen is Widmann in zijn muziek altijd in gesprek met de klassiek-romantische componisten. Dat zijn spannende gesprekken met de nodige hedendaagse technieken, op het randje van de atonaliteit en altijd vanuit het hart geschreven. In dit concert hoor je de mooiste muziek voor klarinet, viool en piano van Widmann. Als je de spannende Fünf Bruchstucke voor klarinet en piano hoort, kun je je haast niet voorstellen dat het dezelfde componist is die het meeslepende trio Tränen der Musen heeft geschreven. En dan de grote Sommersonate voor viool en piano: een werk met een enorme zeggingskracht heeft, dat veel te weinig wordt gespeeld. Drie specialisten in hedendaagse muziek voeren dit concert uit: Lars Wouter van den Oudenweijer, Anna Lipkind-Mazor en Nadezda Filippova, musici die de schoonheid van nieuwe muziek als geen ander kunnen laten horen. Laat je verrassen door de muziek van Jörg Widmann en val van de ene verbazing in de andere.

Fantasie klarinet solo
Fünf Bruchstücke voor klarinet en piano
Sommersonate voor viool en piano
Selectie uit Humoresken voor piano solo
Tränen der Musen voor klarinet, viool, piano


Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet
Anna Lipkind-Mazor, viool
Nadezda Filippova, piano


Foto: Marco Borggreve

Dit concert stond oorpsonrkelijk gepland in januari. Heeft u nog tickets dan zijn die uiteraard op deze nieuwe datum gewoon geldig.

Bestel tickets

Datum 12-06
Tijd 11:00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal