Kaja Draksler solo + Coal Harbour

Jazz

Coal Harbour is een elfkoppige band die een enorme rijkdom aan klankkleuren en muzikale texturen belichaamt.

Tickets
Facebook event
Datum 15-04
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal

FEEDFORWARD Teaser

In FEEDFORWARD neemt Coal Harbour je mee op een muzikale reis naar het jaar 2100. Hoe zou de wereld eruitzien als we de huidige maatschappelijke ontwikkelingen de komende decennia op dezelfde voet doorzetten? En hoe komt het dat we hier als mensheid terecht zijn gekomen? Aan de hand van een nieuwe instrumentale suite vertaalt pianist en componist Robert Koemans dit toekomstbeeld naar muziek.

Coal Harbour is een elfkoppige band die een enorme rijkdom aan klankkleuren en muzikale texturen belichaamt. Met het project FEEDFORWARD borduurt het Rotterdamse collectief voort op de goed ontvangen debuutplaat JOLT (o.a ***** in Jazzism). De band speelde op toonaangevende podia en festivals door het hele land. FEEDFORWARD is onderdeel van Robert Koemans’ Nieuwe Makers traject bij Jazz International Rotterdam: een initiatief van Fonds Podiumkunsten waarin jonge makers door een podium- of concertorganisator worden begeleid naar de volgende stap in hun carrière.

“Één grote verrassing die het grasland van de muziek afgraast. Ongevoelig voor het knagen der tijd. ” – Jazznu.com

“Verschillende muzikale elementen die naadloos in elkaar passen. Een spel van kleuren.” – Jazzism (*****)

“Nieuwe lading aan cross-over. Ambitieus maar nooit pretentieus.” – Jazzenzo


Line-up

Merel Junge - viool
Hadewijch Hofland - viool
Yanna Pelser - altviool
Thomas van Geelen - cello
Tom Ridderbeekx - trompet
Yoran Aarssen - klarinet & saxofoon
Federico Calcagno - basklarinet & klarinet
Romain Bly - hoorn, euphonium & trompet
Robert Koemans - piano & composities
Thomas Pol - contrabas
Willem Romers - drums


Foto: Olivier Leggewie

Kaja Draksler (piano) behoort tot de grootste, creatieve en eigengereide jazztalenten ter wereld. In zowel haar soloconcerten, improvisatiebands en haar majestueuze Octet weet zij altijd te verwonderen: soms met een glimlach, soms in verbazing, soms met een traan. Haar techniek en improviserend vermogen dankt zij aan haar klassieke educatie, jazzopleiding en haar speelervaring in de Amsterdamse improvisatiescene. Inmiddels woont ze in Kopenhagen en komt in Den Bosch haar nieuwste solo-album presenteren. 

 

Bestel tickets

Datum 15-04
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal