Instant Composers Pool Orchestra

Jazz

55 jaar (!) bestaat het ICP, één van de beroemdste improvisatiegroepen ter wereld met oprichter
Han Bennink als levenslustig stuwende kracht

Tickets
Datum 16-12
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal
Instant Composers Pool Orchestra

In 1967 stond Han Bennink samen met pianist/componist Misha Mengelberg aan de wieg van het veelzijdige ICP Orchestra, dat tegenwoordig bekend staat als één van de meest creatieve groepen in de moderne jazz. Mengelberg overleed in 2017, maar zijn composities worden door de verder vrijwel vaste bezetting springlevend gehouden. Mengelbergs oeuvre vormt de basis, maar verder klinkt geen enkel ICP-concert hetzelfde.
De leden van het ICP worden ouder, maar hun geest blijft immer fris en onbezonnen. Alle muzikanten hebben een flink diverse achtergrond en weten elkaar tijdens de concerten altijd weer uit te dagen door het moment bij de strot te grijpen en zich te laten leiden door spontaniteiten.
De muzikanten in het ICP Orchestra leerden omgaan met de eigenaardigheden van timing of intonatie van medespelers, hoe ze hun collega’s in verwarring konden brengen, hoe de muziek te buigen of te ondermijnen tijdens de uitvoering. De muziek zit vol verrassingen, onverwachte wendingen, lenige gratie en vreemde uitbarstingen.

Guus Janssen - piano
Ab Baars - sax/clarinet
Michael Moore - sax/clarinet
Tobias Delius - sax/clarinet
Wolter Wierbos - trombone
Thomas Heberer - trompet
Mary Oliver - viool / altviool
Ernst Glerum - bas
Han Bennink - drums

Bestel tickets

Datum 16-12
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal