In loving memory – a tribute to Bert van de Kamp

Multidisciplinair

‘Hij is niet meer onder ons, maar hij zal in duizenden herinneringen voortleven.’ 

 

Tickets
Facebook event
Datum 2-01
Prijs € 12,00
Locatie Poppodium

Over deze avond

Zo eindigde de tekst op de rouwkaart naar aanleiding van het overlijden van Bert van de Kamp op 9 april 2020. Nu anderhalf jaar later is er eindelijk de gelegenheid om een memorabele avond te organiseren en stil te staan bij de éminence grise van de Nederlandse popjournalistiek. Op zondag 2 januari vindt in Willem Twee Poppodium In loving memory – a tribute to Bert van de Kamp plaats.

Opening expositie Spiegelzaal

De avond gaat van start met de opening van een speciale expositie in de Spiegelzaal. Achter de glazen vitrinewanden verschijnen speciale opstellingen waarin het werk van Bert van de Kamp centraal staat. Met originele interviewfragmenten, uitgewerkte OOR-artikelen, unieke OOR-memorabilia, exclusieve foto’s van onder meer Anton Corbijn en kunst uit Berts eigen collectie, biedt deze expositie een persoonlijke inkijk in het volwassen worden van de popjournalistiek van in Nederland. De opstelling in de Spiegelzaal is ontworpen door oud-OOR vormgever Eric Schreurs en Frans Bevers, winnaar van de BNO Piet Zwart prijs in 2019.

Herinneringen ophalen met Twan van den Brand

Later die avond zal voormalig Nieuwscafé presentator Twan van den Brand stilstaan bij het leven van Bert van de Kamp met gasten die hem goed hebben gekend. Met interessante sprekers, spraakmakende anekdotes en mooie verhalen uit de eerste hand wordt Bert tot leven gebracht.

Gevarieerd muziekprogramma

Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek tijdens deze avond. Blimey! en Duffhues zullen voor gezamenlijk optreden en enkele van Berts persoonlijke favorieten spelen. De avond zal worden afgesloten met ‘huisband’ LONE met in de gelederen enkele voormalige leden van Alquin. Deze band zal favoriete muziek van Bert ten gehore brengen zoals Lou Reed, Bob Dylan, Alquin e.d. Verdere gastmuzikanten worden in een later stadium bekend gemaakt.

In loving memory

Het belooft een enerverende avond te worden die recht zal doen aan de legacy van Bert van de Kamp. Naast genodigden is deze speciale avond uiteraard ook voor publiek toegankelijk. De kaartverkoop is al begonnen.

Over deze avond

Bestel tickets

Datum 02-01
Tijd 14:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Spiegelzaal