Guitar Gods on Sunday

Optredens en een clinic van echte 'Guitar Gods'
Muziek, Heavy, Rock, Workshop, Fusion
Tickets
Facebook event
Datum 18-09
Prijs € 20,00
Locatie Poppodium
Guitar Gods on Sunday

Calling Occupants presenteert:

Op zondag 18 september staat Poppodium Willem Twee geheel in het teken van de elektrische gitaar. Drie fantastische ‘Guitar Gods’, Sebas Honing, Yuval Ron en Dave Cureton, zullen met hun eigen bands de sterren van de hemel spelen. Daarnaast zijn er workshops en geven muziekonderwijs instellingen acte de presence.

Maar dat is nog niet alles! Er is ook nog Guitar Gods on Sunday Extended!

Guitar Gods on Sunday  
Programma

13:00 -13:30   Compositie ‘Guitar Gods Extended’ van Bart van Dongen
14:15- 15:15   Sebas Honing
15:45 - 16:45  Yuval Ron
17:15 - 18:15 Dave Cureton

Sebas Honing

Als eerste zal Sebas Honing met zijn band het podium betreden. Sebas is de gitarist van Equisa. Maar hij is ook een veelgevraagd sessie gitarist. Hij runt zijn eigen muziekschool ‘A Different Tune’ in Roosendaal. Vaak zie je hem met zelf ontworpen en gebouwde gitaren op het podium

Dave Cureton

Dave Cureton komt uit Birmingham is de meestergitarist van IO earth. Hij komt met een band bestaande uit William Kopecky (fretloze bas - Telescope Road), Tim Wilson (drums - IO Earth) en Adam Cough (keys) - IO Earth.  Dave zal zijn recente solo album”State of Mind” (vette krent review in IO pages) ten gehore brengen. Met zowel IO Earth als met zijn eigen band speelde hij op de beroemde “Cruise to the Edge”.

Dave’s muziek wordt gekenmerkt door prachtige melodielijnen. Hij heeft geen vocalist nodig, hij laat zijn gitaar zingen.

Yuval Ron

Yuval Ron is een technische gigant uit Berlijn. Op zijn 11e pakte hij de gitaar op en liet hem nooit meer los. Yuval schrijft zijn eigen muziek. Hij wordt geïnspireerd door niet alleen moderne Jazz-Rock iconen, maar ook door Progrock, Fusion en Metal grootheden. Hij brengt dit samen in een heel eigen stijl. Yuval is een meester in ‘two hand tapping’. Hij komt met zijn eigen trio. Laatste album: ‘Somewhere in the universe somebody hits a drum.'

Guitar Gods on Sunday Extended

Gitaristen zijn niet gewend om zoals in een koor, harmonie of bigband met vele gelijksoortige instrumenten samen te spelen. Er zijn akoestische gitaarverenigingen maar met veel elektrische gitaristen samenspelen, dat gebeurt zelden tot nooit. Dit gaat veranderen. Om 13.00 uur zullen voorafgaand aan de concerten o.l.v. Stadscomponist ’s-Hertogenbosch Bart van Dongen een groot aantal elektrische gitaristen een compositie van hem uitvoeren.

De compositie bestaat uit 5 deeltjes die Van Dongen met borden aangeeft. Deze deeltjes kunnen na elkaar gespeeld en ook gestapeld worden. Zo ontstaat er met eenvoudige bouwstenen een imposante compositie met ruimte voor ter plekke ingebrachte ideeën. De fantastische gitarist Bas van den Booren uit ’s-Hertogenbosch helpt Van Dongen met het realiseren en uitvoeren van Guitar Gods on Sunday Extended.

LET OP: dit concert is openbaar en toegankelijk voor iedereen. Het zal plaatsvinden op het parkeerterrein gelegen aan de Veemarktweg-Boschdijkstraat te ’s-Hertogenbosch (Parkeerplaats P3 van de Verkade fabriek). Dit ligt naast het Willem Twee Poppodium concertzaal. Guitar Gods on Sunday start daarna om 14.00 met het eerste optreden.

Doe jij mee? Vul dan onderstaand formulier in! Bij deelname krijg je een gratis entreekaartje voor Guitar Gods on Sunday.

Guitar Gods on Sunday Extended

Inschrijven

Sjors van der Mark

Sjors van der Mark (1991, Rotterdam) studeerde cum laude af aan het conservatorium in Tilburg in de richting klassieke gitaar. Tijdens zijn studie ontdekte hij zijn voorliefde voor de elektrische gitaar, die hij nu bij diverse ensembles bespeelt en in solowerk combineert met de akoestische gitaar.

"Doordat ik gedurende mijn opleiding in Tilburg steeds meer de focus op hedendaags begon te leggen, kreeg de elektrische gitaar een grotere rol in mijn muziek. Ik volgde hierna nog de master Hedendaagse Muziek aan het conservatorium in Gent. Daar leerde ik veel op het vlak van improvisatie en componeren." Invallen "Na mijn opleidingen begon ik met hier en daar invallen voor gevestigde gitaristen. Ik werd regelmatig teruggevraagd door ensembles en zo begon het balletje te rollen. Tijdens mijn opleiding werd wel gezegd dat muziek maken net is als autorijden: je leert het pas echt als je je diploma hebt. Dat geldt voor mij ook: door die invalklussen heb ik in korte tijd veel muziek leren kennen."

"Inmiddels heb ik een vaste plek in twee ensembles: Orkest de Ereprijs en Herz Ensemble. Die eerste is een hedendaags ensemble dat al meer dan 40 jaar bestaat en de tweede is een internationaal collectief dat na een gelegenheidsformatie in 2017 besloot samen door te gaan. Daarnaast maak ik ook solo werk, waarin ik me focus op een combinatie tussen de elektrische en akoestische gitaar."

 

Bestel tickets

Datum 18-09
Tijd 13:00
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal + Grote Zaal