Glashelder #33: Roos Terra

in de Etaloge en het Aquarium van Willem Twee Fabriek
Beeldende kunst
Gratis
Datum 6-05
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Zaal Spiegelzaal expo
Glashelder #33: Roos Terra

06.05.2024 – 16.06.2024 

Roos Terra (Ovezande 1982) is beeldend kunstenaar, opgeleid aan de St. Joost School of Art and Design in ’s-Hertogenbosch. Ze is opgegroeid in Zuid-Beveland; tarweakkers,  boomgaarden, een prachtige tuin, bermen met hoog gras waar de wind doorheen waait, de boer op zijn trekker, de wolken die voorbij varen en vooral de horizon die ver weg is. De basis is gelegd. 

Het werk dat Roos Terra maakt heeft altijd met de planten en alles wat daarmee samenhangt te maken. Ze heeft zich gespecialiseerd in nature printing, waarbij ze afdrukken maakt van beschilderde planten op papier. Ze maakt ook kunstwerken met planten voor in de openbare ruimte en bewegende mobielen van papier. 

In de Glashelder-expositie ' > ' (het teken is de titel: groter dan) toont zij resultaten en een visueel verslag van het onderzoek ‘groter dan de pers’, dat eind 2023 heeft plaatsgevonden. Gesteund met een pop-up subsidie van de Gemeente ’s-Hertogenbosch en assistentie van een stagiaire onderzocht zij met haar etspers hoe ze prenten kon maken die groter waren dan de breedte van de wals en de lengte van de werktafel. Het heeft geresulteerd in heel veel nieuwe kennis en enkele mooie afdrukken. 

 

15309

Bestel tickets

Datum 06-05
Tijd 09:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Spiegelzaal expo

Over Glashelder

Glashelder is een project voor en door kunstenaars uit Den Bosch, geïnitieerd door Willem Twee Kunstruimte in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Atelier Beheer Stichting. Glashelderbiedt een podium aan beeldende kunst uit de stad en slaat een brug tussen culturele politiek en de makers uit de stad. Om de zes weken presenteert steeds een andere kunstenaar diens werk op drie verschillende plekken achter glas.

Glashelder is een initiatief van Willem Twee Kunstruimte, in samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch en de AtelierBeheerStichting ‘s-Hertogenbosch. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeente ‘s-Hertogenbosch.

15308