Finissage Introspectives

met Caribische hapjes en drankjes
Beeldende kunst

expositie concludeert alvorens doorreis naar Curaçao

Gratis
Datum 21-07
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Zaal Kunstruimte + Spiegelzaal
Finissage Introspectives

Zondag 21 juli 2024
14.00 tot 16.00

Op zondag 21 juli nodigen we iedereen van harte uit om feestelijk de tentoonstelling Introspectives af te sluiten en uit te zwaaien. In de maanden juni en juli is er elke week een nieuw deel aan de tentoonstelling toegevoegd, die concludeert tijdens de finissage. De tentoonstelling is nu ‘af’; we nodigen je uit om het eindresultaat te bekijken. Althans: het einde is nog niet definitief in zicht, want tevens zwaaien we deze dag de kunstwerken uit om verder te reizen naar Curaçao! 

Tijdens de finissage heten de kunstenaars, curatoren en partners je van harte welkom om nog een laatste keer jouw introspectie aan de tentoonstelling toe te voegen, de tentoonstelling te bekijken en te genieten van een Caribische snack. De finissage vindt plaats in Willem Twee Kunstruimte van 14.00 en 16.00, met vrije inloop. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis. Je ontvangt een welkomstdrankje: daarna is drank voor eigen rekening. 

Deelnemende kunstenaars: Elvis Chen – Travis Geertruida – Estebe Duin Rodrigues – Sofie de Vroed – Zoë Kouijzer- Fabio Serra – Keith (Keithly-son) Luciana – Norah Boekholt- Janicah Castillio – Stephanie de Araujo – David Bade – Tirzo Martha – Omar Martha. 

Samenwerkingspartners: Willem Twee Kunstruimte, Het Curaçaosch Museum, IBB Curaçao, Connections, Bosch Parade, Sint Joost School of Art & Design. 

16047

Over Introspectives 
Introspectives is een groeinde tweeluik-expositie van Willem Twee Kunstruimte en Het Curaçaosch Museum en maakt deel uit van het internationale samenwerkingsproject Jouw Hedendaagse Demonen dat door zes organisaties uit Nederland en Curaçao is ontwikkeld. Centraal staat het onderzoek naar verbinding, samenwerking en naar persoonlijke demonen. Wat gebeurt er als je meerdere kunstenaars en kunststudenten gezamenlijk nieuwe kunstwerken laat ontwikkelen? Hoe denk, maak, onderhandel je of sluit je compromissen met elkaar? Welke demonen kwellen of helpen ons?  

Groeiende tentoonstelling 
De tentoonstelling Introspectives is een tweeluik-tentoonstelling die in juni en juli 2024 in Willem Twee Kunstruimte te zien is. Deze eerste iteratie vormt de brug naar de laatste fase waarin de resultaten van het hele project in zeecontainers naar Curaçao zullen varen en in Het Curaçaosch Museum en op het water in Waaigat in Willemstad worden geëxposeerd. De traditie voortzettend zal nu het publiek op Curaçao meedenken, meemaken en reflecteren op wat het publiek in Nederland heeft meegegeven. Introspectives is van 31 oktober 2024 t/m 25 januari 2025 in Het Curaçaosch Museum, WIllemstad te bezichtigen.  

Foto's door Ben Nienhuis.

16048

Bestel tickets

Datum 21-07
Tijd 14:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Kunstruimte + Spiegelzaal

Groeiende tentoonstelling

Van 8 tot 21 juni 2024 is de volgende fase te zien in Willem Twee Kunstruimte. In de tentoonstelling Introspectives bereiden we ons voor op het einde van de samenwerking. En laten daarom los. De kunstenaars en studenten hebben het tot stand komen van de verbindingen ervaren en mogen gedurende deze groei-expositie nu juist los van elkaar weer andere verbindingen maken; met eigen thema’s. 

De persoonlijke demonen zijn verkend, onderzocht, onder ogen gezien en hebben vorm gekregen. In aanloop naar het afscheid, na een lang proces van verbinden en samenwerken, ontkoppelen de kunstenaars zichzelf onszelf en hun demonen, maar ook de objecten die zijn gemaakt: ze de m on t eren. Ze verkennen wat er met hen is gebeurd, in een lege ruimte waarin alleen nog de contouren van de vier thema’s te zien zijn in de vorm van vier eilanden. 

De curatoren en de kunstenaars nodigen het publiek uit om ook hun eigen reflecties toe te voegen. Op zondag 21 juli is de tentoonstelling in de huidige vorm af en zwaaien we tijdens een feestelijke finissage in Nederland uit.

Introspectives vormt de brug naar de laatste fase waarin de resultaten van het hele project in zeecontainers naar Curaçao zullen varen en in Het Curaçaosch Museum en op het water in Waaigat in Willemstad worden geëxposeerd. De traditie voortzettend zal nu het publiek op Curaçao meedenken, meemaken en reflecteren op wat het publiek in Nederland heeft meegegeven.

 

15390